“Ik had goed contact met Koraal, er werd steeds overlegd over mogelijke opdrachten, over wat ik wel of liever niet zou willen.”

Michelle Jansen

Verpleegkundige
KYPP
Nederland

16 februari 2017

Michelle Jansen is eind 2016 gestart met het traineeship in de zorg van Koraal: Het Koraal Young Professionals Program (KYPP). Het KYPP-traject is ontwikkeld voor jonge zorgprofessionals die zichzelf willen ontwikkelen, op persoonlijk en professioneel vlak. Michelle was zeer te spreken over dit traject. Na de opleiding verpleegkunde in Breda afgerond te hebben, waar ze tussendoor stage liep in Namibië, zocht de 23-jarige verpleegkundige een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging vond ze in het KYPP-traject van Koraal. Lees hieronder haar ervaringen!

Mijn eerste ervaringen bij Koraal waren super! Een leuk gesprek tijdens mijn sollicitatie in Tilburg. De recruiters waren open en vriendelijk. Toen ik eenmaal door de screening heen was, zocht Richard passende vacatures voor me. Ik had goed contact met Koraal, er werd steeds overlegd over mogelijke opdrachten, over wat ik wel of liever niet zou willen. Ik vind het fijn dat er een goed en open contact kan zijn tussen Koraal en mij. Ik hoop dat dit ook zo kan blijven.  Het hoogtepunt tot nu toe was natuurlijk het Ski-weekend van Koraal. Ik heb super veel plezier gehad daar maar  ik heb er ook nieuwe mensen leren kennen die bij Koraal werken. Tijdens dit skiweekend hebben we veel ervaringen uit kunnen wisselen.
Mijn eerste opdracht was bij Medinova Kliniek Breda. Hier kreeg ik voor 4 maanden een opdracht in het zorghotel. Ik ben hier heel goed ontvangen. Ze hebben alle tijd genomen om mij goed in te werken en me te laten wennen aan mijn eerste detachering. Ik kreeg alle ruimte om tijdens mijn inwerk periode overal mee te kijken, zoals; op OK, op de verkoever, de voorbereiding, met de anesthesie medewerker, op de poli en met de fysiotherapeuten. Hier heb ik veel van geleerd waar ik extra profijt van had tijdens mijn diensten. Het is een leuk team en ook als detacheerder word je daar zeker gewaardeerd.
Als verpleegkundige zie je dat bij ieder bedrijf/instelling alle verpleegkundige anders werken. Zelfs binnen een en de zelfde instelling is een groot verschil in de werkwijze. Het is soms best moeilijk om je aan te passen zonder je eigen werkwijze uit het oog te verliezen. Ook merk ik dat je toch nog veel leert en moet leren als je net klaar bent met je opleiding. De theorie die je op school krijgt is niet 1 op 1 te vergelijken met de praktijk. Het leuke van Koraal vind ik dat ik zo op verschillende plekken met verschillende specialismen leert werken.

Net als Michelle via het KYPP project werken en leren?

Benieuwd of KYPP iets voor jou is? Of wat het voor jouw carrière kan betekenen? Neem contact op met Nina.

Vrijblijvend gesprek over jouw mogelijkheden?

Gebruik het formulier om vrijblijvend met ons in contact te komen.