Opleiding anesthesiemedewerker

Om als anesthesiemedewerker aan de slag te gaan, is een opleiding noodzakelijk. De opleiding anesthesiemedewerker wordt op veel plaatsen aangeboden. Vaak kun je ook door middel van een zogeheten ‘inservice’ de opleiding in het ziekenhuis volgen. Dit is een opleiding op hbo-niveau en duurt drie jaar. Tijdens deze opleiding ga je tegelijkertijd werken en leren. Het theoretische gedeelte van de opleiding volg je bij een regionaal opleidingsinstituut, de praktijk leer je in het ziekenhuis waar je gaat werken. Deze opleiding kun je praktisch in elk ziekenhuis volgen.

Opleidingsinstituut

Het moment waarop je de opleiding tot anesthesiemedewerker gaat volgens verschilt per instituut. Vaak starten deze opleidingen in september en in maart. Zorginstellingen bepalen zelf of ze een opleidingsplek beschikbaar stellen of niet. Het is daarom lastig te zeggen hoeveel aanbieders er jaarlijks zijn. Informeer bij de zorginstelling bij jou in de buurt of er een opleidingsplaats beschikbaar is. Door middel van een sollicitatieprocedure wordt er gekeken wie er in aanmerking komt voor de opleidingsplaats in de desbetreffende zorginstelling.

Vakken

Een aantal vakken die je zult krijgen tijdens je 3-jarige opleiding zijn:

R

Operatieve zorg en technieken

R

Anesthesiologische zorg en technieken

R

Farmacologie

R

Anatomie / fysiologie

R

Ziektelkeer

R

Chirurgie

R

Farmacologie

R

Scheikunde

R

Ziektelkeer

Vorm van de opleiding

Zoals hierboven gezegd wordt, ga je een ‘inservice’ opleiding volgen. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuis controleert deze opleiding. De opleiding heeft geen officiële HBO-titel maar je kunt er wel in ieder ziekenhuis in Nederland mee aan de slag. De regering heeft het dus erkent als een officiële opleiding. Het is een mooie kans om als student ervaring op te kunnen doen in een zorginstelling. Je bent dus de gehele opleiding betrokken bij zorginstellingen in Nederland. De combinatie van praktijk en theorie is voor veel studenten de motivatie op te starten met de opleiding tot anesthesiemedewerker.

Overige informatie anesthesiemedewerkers

Algemeen

Hier vindt je de algemene informatie over het vakgebied anesthesiemedewerker.

Werk

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden die je kan verwachten bij dit vakgebied.

Loopbaan

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden die je kan verwachten bij dit vakgebied.

Salaris

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden die je kan verwachten bij dit vakgebied.

Onze vacatures voor anesthesiemedewerkers

Meld je aan voor meer informatie.

 

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring. *

 

Heb je een vraag?

Onze recruiters helpen je graag!

+31 (0)13 582 16 80

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.00.

recruitment@koraal.org

Wij proberen op werkdagen te reageren binnen 24u.