Werkzaamheden anesthesiemedewerker

Een anesthesiemedewerker houdt zich voornamelijk bezighouden met de patiënt tijdens zijn verblijf op de operatiekamer. De patiënt moet begeleidt worden voor, gedurende en na afloop van de operatie. Tevens zul je als anesthesiemedewerker de anesthesist assisteren bij zijn of haar taken. Je werkt nauw samen met de chirurg, anesthesioloog en de operatieassistent(en).

Voor de operatie

Je bent verantwoordelijk voor het klaarzetten van de benodigdheden voor de operatie. De medicijnen, apparatuur en andere benodigdheden zul jij klaarzetten. Vervolgens haal je samen met een collega de patiënt op uit de ontvangstruimte. Jij zult contact houden met de patiënt, jij zult deze op de hoogte blijven houden van het proces. Vervolgens assisteer jij met het toedienen van de narcose. Wanneer de patiënt de narcose gehad heeft, wordt hij klaargemaakt voor de operatie.

Tijdens de operatie

De vitale levensfuncties van de patiënt staan als anesthesiemedewerker voorop. Deze monitor en bewaak je via het anesthesietoestel. Je zult bijvoorbeeld de hartslag, bloeddruk en ademhaling van de patiënt controleren. Het is enorm belangrijk dat jij capabel bent om snel de juiste acties te ondernemen bij een eventuele complicatie. Het belang van de acties van een anesthesiemedewerker tijdens een operatie zijn absoluut niet te onderschatten.

Na de operatie

Tot slot zorg jij er voor dat de patiënt rustig ontwaakt uit de narcose. Hij of zij moet klaargemaakt worden om naar de uitslaapkamer getransporteerd te worden. Jij sluit de patiënt weer aan op de bewakingsapparatuur en jij monitort de veiligheid en de gezondheid van deze patiënt. De werkzaamheden anesthesiemedewerker zijn dus divers maar zijn ook allemaal medisch-ondersteunend. Kortom een uitdagende en afwisselende functie. Dit maakt het vak als anesthesiemedewerker zo uniek.

Overige informatie anesthesiemedewerkers

Algemeen

Hier vindt je de algemene informatie over het vakgebied anesthesiemedewerker.

Opleiding

Alles wat je moet weten over het opleidingstraject  van dit vakgebied.

Loopbaan

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden die je kan verwachten bij dit vakgebied.

Salaris

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden die je kan verwachten bij dit vakgebied.

Onze vacatures voor anesthesiemedewerkers

Of meld je aan voor meer informatie.

 

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring. *

 

Heb je een vraag?

Onze recruiters helpen je graag!

+31 (0)13 582 16 80

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.00.

recruitment@koraal.org

Wij proberen op werkdagen te reageren binnen 24u.