Werkzaamheden

De patiënt staat voorop, dat is duidelijk. De kwaliteit van leven staat centraal bij dit beroep. Jij verleent zorg aan de patiënten en daarmee ben jij de tussenpersoon tussen de patiënten en de zorginstellingen. Iedere dag verzorg jij de patiënten, deze patiënten vertrouwen jou volledig. Je helpt ze met het wassen, aankleden en eten. De verpleegkundige zorgt ook voor het assisteren van de arts bij een behandeling. Ook het toedienen van medicijnen behoort tot jouw werkzaamheden.

Patiënten

Er zijn patiënten die afhankelijk zijn van allerlei apparaten. Deze patiënten vallen ook onder toezicht van de verpleegkundige. De belangrijkste taak van verpleegkundige is dan om de gezondheidstoestand van de patiënt nauwlettend in de gaten te houden. Hulpverleners kunnen ingeschakeld worden wanneer de situatie er naar vraagt. Tevens ben je ook het aanspreekpunt voor familie en vrienden. Je stelt de patiënt gerust en verstrekt informatie over hun verblijf in het ziekenhuis. Er komen dus veel verantwoordelijkheden kijken bij het werken als verpleegkundige.

Divers

Het is duidelijk dat het beroep zeer divers is. Er zijn verschillende werkzaamheden, verpleegkundige hoeven zich dus nooit te vervelen.