Halloween is een tijd waarin we ons graag laten schrikken, maar voor de gezondheidszorggemeenschap is er vaak spanning. Wanneer je nooit weet wie of wat je volgende dienst zal brengen, kan alles van bijna-fouten tot onhandelbare patiënten een normale dag veranderen in een bloedstollende thriller.

Maar denk niet dat het de toegewijde professionals in de gezondheidszorg afschrikt. Ze zijn dapper genoeg om het hoofd te bieden aan wat er maar komt en hard genoeg om met een glimlach op hun gezicht te vertrekken. Het is slechts een deel van hun opwindende dagelijks leven in de gezondheidszorg.

Maar daar hoef je ons woord niet voor te geloven. Als je zelf zorg professional bent herken je waarschijnlijk gelijk waar we het over hebben. En vliegen wat flashbacks gelijk door je gedachte. Maar voor degene die geen idee heeft waar wij het over hebben, hebben we een leuke anekdote gevonden.

Story time

“Laat geen angst op je gezicht zien,” dacht ik terwijl ik door de gang van het ziekenhuis rende, zo snel als mijn afschuwelijke witte verpleegschoenen me konden pakken. Ik hoorde mijn verpleegstersvoorzitter een paar stappen achter me zwaar ademen. Elke seconde en de gastro-enteroloog sneed een gat in de buik van mijn patiënt om een ​​voedingsslang te plaatsen. Elke seconde en ze kon doodbloeden van het anticoagulant, ben ik per ongeluk overgestapt op haar routinematige antibioticum.

“Uiteindelijk bereikten we het behandelingsgebied, waar een pre-operatieve verpleegster naar de lege IV-zak met Argatroban staarde die over mijn patiënt hing waar Vancomycin had moeten zijn.

“‘Stop!’ Riep mijn leraar en barstte toen in tranen uit. Ik voelde me vreselijk maar kon alleen mijn gezicht in een ontmoedigde frons rimpelen. Soms had het kalm zijn zijn nadelen. De patiënt was in orde, maar ik kon het niet laten om te denken: ‘Ik ben twee maanden bezig met mijn eerste baan als geregistreerde verpleegster. Hoe ga ik het maken op de anesthesie school als ik zo’n idioot ben? ‘”

Elke nieuwe verpleegster is op zijn minst een beetje bang om zo’n ernstige fout te maken. Dat is de realiteit van een leven-en-dood-industrie. Gelukkig voor Angelis resulteerde de close call alleen in een enge situatie op het werk en een les die op de harde manier werd geleerd.