”Van een vaste plek waar ik al jaren werkte naar detacheerder zijn en helemaal los gelaten te worden.”  Ook benieuwd hoe het is om te detacheren als operatieassistent? Ellen Pijnenburg deelt met ons haar ervaring en nog een paar handige tips voor iedereen die wilt gaan detacheren!

Al vroeg wist ik zeker dat ik operatieassistent wilde worden. Nadat ik mijn HAVO-diploma behaald had lukte het mij niet om een opleidingsplaats te krijgen, daarom maakte ik de keuze om naar het HBO-V te gaan. In het laatste jaar van deze opleiding begon het toch weer te kriebelen. Ik heb toen weer een poging gedaan en gesolliciteerd naar een opleidingsplaats. En de aanhouder wint, want deze keer lukte het me wel!

Nadat ik klaar was met de opleiding heb ik nog enkele jaren met heel veel plezier bij mijn opleidingsziekenhuis gewerkt. Toen hoorde ik dat je bij Koraal de mogelijkheid hebt om te gaan detacheren via een  0-urencontract. Ik was heel benieuwd hoe het er in andere ziekenhuizen en klinieken aan toe ging en ik zag dit als een leuke aanvulling naast mijn vaste baan in het ziekenhuis. Na enkele maanden te werken als parttime detacheerder kwam ineens de vraag of ik niet fulltime wilde gaan detacheren. Daar moest ik toch even goed over nadenken, want ik had het bij mijn baan in het ziekenhuis nog steeds heel erg naar mij zin. Toch vond ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Een uitdaging waarin ik nieuwe dingen kon zien en leren maar ook mezelf kon ontwikkelen.

De eerste twee maanden waren heel vermoeiend, al die nieuwe indrukken, werkplekken en collega’s. Soms zag ik door de bomen het bos niet meer. Maar ik heb deze periode zeker als positief ervaren ook al vond ik het ook wel moeilijk om te schakelen. Van een vaste plek waar ik al jaren werkte naar detacheerder zijn en helemaal los gelaten te worden. Ondertussen ben ik er helemaal aan gewend en heb ik al op verschillende leuke nieuwe plekken gewerkt. Ook heb ik al veel nieuwe dingen kunnen leren en heb ik vooral ook veel over mezelf geleerd. De afwisseling is ook erg leuk!

Op dit moment zit ik voor een aantal maanden op een vaste plek en werk af en toe nog een dagje ergens anders. Een erg leuke en leerzame combinatie. Ik ben nog steeds blij met de keuze die ik gemaakt heb om te gaan detacheren voor Koraal. Ik zit bij Koraal op een goede plek waar ik het idee heb dat er naar mij geluisterd wordt en als er iets niet goed gaat dat ik dit ook aan kan geven. Want net zoals bij ieder ander gaat er bij Koraal ook wel eens iets mis. Gelukkig nemen ze alle verbeterpunten graag mee zodat ze er zelf van kunnen leren en dit ook kunnen verbeteren. Ik zie voor mezelf nog een leuke en goede toekomst bij Koraal waar ik hopelijk nog lang mag werken!

Een paar handige tips om mee te nemen als je wilt gaan detacheren!

Ellen Pijnenburg – Operatieassitent

01

Voorbereid

Wees goed voorbereid, probeer zoveel mogelijk informatie te krijgen. Zowel via Koraal als via iemand die al detacheert. 

02

Presenteer jezelf

Zorg dat je op elke nieuwe werkplek je vaak introduceert, iedereen een hand geeft of gewoon goedemorgen zegt. Liever een keer teveel dan te weinig. 

03

Sta overal voor open

Sta open voor nieuwe dingen en andere werkwijze. Je zult zien dat het overal anders gaat maar daar leer je juist veel van.

04

Positiviteit

Neem een positieve (werk)houding aan.

05

Niet onderschatten

Onderschat het detacheren niet. Het kan je vooral in het begin heel veel energie en tijd kosten. 

06

Geniet!

Als je bent begonnen met detacheren, geniet ervan! Het is namelijk echt heel erg leuk!

Wil jij net als Ellen de detacheringswereld ontdekken?

Share This