Het verloop van zorgpersoneel blijft toelopen en is nu op zijn hoogst in de afgelopen vijf jaar. Door vele ziektemeldingen en personeel dat hun werkgever verlaat zijn er ontzettend veel ziekenhuizen andere zorginstellingen op zoek naar kwalitatief goed zorgpersoneel. 

Tekorten

In maart van dit jaar stonden er al 130.000 vacatures open in de zorg, en dat is in de loop van het jaar toegenomen. Door dit grote tekort aan personeel betekent het wel dat voor zorg-studenten dit een zekerheid geeft van een baan na hun studiejaren. Maar ook dat de zorg weer openstaat voor zij-instromers. Daarom is Koraal+ ontstaan. Koraal+ is een samenwerking aangegaan met een opleidingsinstituut om verpleegkundigen en verzorgenden op te gaan leiden. Er zullen verschillende opleidingsmogelijkheden zijn voor verzorgende, van MBO-V naar HBO-V en voor verpleegkundige specialisaties. Ook zullen er scholingsmogelijkheden zijn voor herintreders en geïnteresseerden voor in de ouderenzorg.

Koraal+

Bij Koraal+ is er de mogelijkheid om je door te ontwikkelen als HBO-Verpleegkundige of HBO-V voor gespecialiseerde verpleegkundige. Heb je nog geen diploma in de zorg, maar wil je wel graag aan de slag? Geen probleem! Ook die mogelijkheid biedt Koraal+. Hier kan je jouw carrière switch starten en beginnen als verzorgende of begeleider en misschien ontwikkel jij je zelfs wel door tot verpleegkundige!

Geïnteresseerd? Of wil je meer informatie over welke keuze het beste is voor jou? 

Share This