Neonatologie-IC

Algemene informatie specialisatie neonatologie-IC verpleegkundige

Tijdens de opleiding neonatologie-IC verpleegkundige leer jij zorg te verlenen aan de meest kwetsbare groep pasgeborenen en hun families. De samenhang van de complexe zorgvraag, ontwikkelingsgerichte zorg, ernstige bedreiging van vitale functies en de beademing in al zijn vormen maakt het noodzakelijk je kennis te verbreden op dit specifieke gebied en de daarmee samenhangende problematiek. Op de afdeling Intensive Care Neonatologie liggen te vroeggeboren kinderen vanaf 24 weken zwangerschap en ernstig zieke pasgeborenen. Het spreekt voor zich dat deze afdeling een intensieve vorm van zorg vraagt. Na de opleiding neonatologie-IC verpleegkundige ben jij in staat om de juiste zorg te verlenen aan de pasgeborenen en hun families. Geïnteresseerd in de opleiding neonatologie-IC verpleegkundige? Meld je dan aan via het inschrijfformulier onderaan de pagina! Om deze opleiding te volgen dien je minimaal de opleiding MBO- of HBO-verpleegkunde afgerond te hebben en moet je als verpleegkundige in het BIG-register staan.

Eisen voor deze opleiding

N

MBO- of HBO-verpleegkunde

Je hebt een vooropleiding MBO- of HBO-verpleegkunde afgerond.

N

BIG-registratie

Geregistreerd staan als verpleegkundige in het BIG-register.

N

Werkervaring

Aantoonbare werkervaring van ten minste 3080 uur.

N

Zelfstudie

Voor elke bijeenkomst wordt er verwacht dat je zelf thuis de opdrachten voorbereidt.

Iets voor jou? Een overzicht van het traject en de kosten.

L

De opleiding wordt gefinancierd door Koraal+

L

HBO-V verkorte opleiding / MBO-verpleegkundigen met specialisatie

De HBO-V verkorte opleiding duurt 2,5 jaar, inclusief toetsing en afstuderen. Voor MBO-verpleegkundigen met een specialisatie is er een opleiding mogelijk van 1,5 jaar.

L

Wekelijkse bijeenkomst

Elke week kom je een keer bijeen met mededeelnemers.

L

Studiebelasting

In de tussenliggende periode werk je aan beroepsproducten op je leer-/werkplek. De gemiddelde studiebelasting is 15 uur per week, exclusief bijeenkomsten.

Aanmelden?

Meer weten over deze vacature?

Vragen?

Ellen Pijnenburg

Ellen Pijnenburg

Accountmanager

 

Share This