Lees Ellen’s ervaring met detacheren in de zorg. Flexibel werken met de zekerheid van een vaste baan!

Ellen Pijnenburg

dinsdag 15 december '20

De aanhouder wint.

Al vroeg wist ik zeker dat ik operatieassistent wilde worden. Nadat ik mijn HAVO-diploma behaald had lukte het mij niet om een opleidingsplaats te krijgen, daarom maakte ik de keuze om naar het HBO-V te gaan. In het laatste jaar van deze opleiding begon het toch weer te kriebelen. Ik heb toen weer een poging gedaan en gesolliciteerd naar een opleidingsplaats. En de aanhouder wint, want deze keer lukte het me wel!

Ik vond het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Nadat ik klaar was met de opleiding heb ik nog enkele jaren met heel veel plezier bij mijn opleidingsziekenhuis gewerkt. Toen hoorde ik dat je bij Koraal de mogelijkheid hebt om te gaan detacheren via een 0 uren contract. Ik was heel benieuwd hoe het er in andere ziekenhuizen en klinieken aan toe ging en ik zag dit als een leuke aanvulling naast mijn vaste baan in het ziekenhuis. Na enkele maanden te werken als parttime detacheerder kwam ineens de vraag of ik niet fulltime wilde gaan detacheren. Daar moest ik toch even goed over nadenken, want ik had het bij mijn baan in het ziekenhuis nog steeds heel erg naar mijn zin. Toch vond ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Een uitdaging waarin ik nieuwe dingen kon zien en leren maar ook mezelf kon ontwikkelen. 

Ik heb veel nieuwe dingen kunnen leren en vooral ook veel over mezelf.

De eerste twee maanden waren heel vermoeiend, al die nieuwe indrukken, werkplekken en collega’s. Soms zag ik door de bomen het bos niet meer. Maar ik heb deze periode zeker als positief ervaren ook al vond ik het ook wel moeilijk om te schakelen. Van een vaste plek waar ik al jaren werkte naar detacheerder zijn en helemaal los gelaten te worden. Ondertussen ben ik er helemaal aan gewend en heb ik al op verschillende leuke nieuwe plekken gewerkt. Ook heb ik al veel nieuwe dingen kunnen leren en heb ik vooral ook veel over mezelf geleerd. De afwisseling is ook erg leuk!

Ik ben nog steeds blij met mijn keuze.

Op dit moment zit ik voor een aantal maanden op een vaste plek en werk af en toe nog een dagje ergens anders. Een erg leuke en leerzame combinatie. Ik ben nog steeds blij met de keuze die ik gemaakt heb om te gaan detacheren voor Koraal. Ik zit bij Koraal op een goede plek waar ik het idee heb dat er naar mij geluisterd wordt en als er iets niet goed gaat dat ik dit ook aan kan geven. Want net zoals bij ieder ander gaat er bij Koraal ook wel eens iets mis. Gelukkig nemen ze alle verbeterpunten graag mee zodat ze er zelf van kunnen leren en dit ook kunnen verbeteren. Ik zie voor mezelf nog een leuke en goede toekomst bij Koraal waar ik hopelijk nog lang mag werken!

Een paar handige tips voor zorgprofessionals die gedetacheerd willen worden.

Voorbereiding

Wees goed voorbereid, probeer zoveel mogelijk informatie te krijgen. Zowel via Koraal als via iemand die al detacheert.

Presenteer jezelf

Zorg dat je op elke nieuwe werkplek je vaak introduceert, iedereen een hand geeft of gewoon goedemorgen zegt.

Sta overal voor open

Sta open voor nieuwe dingen en andere werkwijze. Je zult zien dat het overal anders gaat maar daar leer je juist veel van.

Niet onderschatten

Onderschat het detacheren in het begin niet. Zeker in je eerste fase kan het veel energie en tijd kosten om te wennen.

Positiviteit

Neem een positieve (werk)houding aan. Bestaande collega’s zullen je zo sneller accepteren en betrekken in het team.

Geniet!

Als je bent begonnen met detacheren, zorg dat je er vooral van geniet! Het is namelijk echt heel erg leuk!

Ook aan de slag als detacheerder in de zorg?

Gebruik het formulier om vrijblijvend met ons in contact te komen.

Aanmelden: