Welkomstfolder Koraal

Deze pagina hebben we gemaakt omdat we merken dat er veel vragen zijn omtrent detacheren, uitzenden en meer. Daarom hebben we veelgestelde vragen verzameld en hier beantwoord. We hopen zo een beter beeld te geven van wie wij zijn en welke aspecten belangrijk zijn voor jou als onze (toekomstige) medewerker.

Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zullen je vraag dan rechtstreeks beantwoorden.

Vraag & antwoord.

Bekijk hier de meest voorkomende vragen en de daarbij horende antwoorden.

Wie zijn de belangrijke contactpersonen?

Directie

Met de directie heb je jouw jaargesprek.

Harrie: h.tendolle@koraal.org

Jeroen: j.sark@korma.nl

Consulenten

Bij de accountmanager kun je terecht voor vragen over je detacheringsopdracht en/of contract.

Nina: n.pahlplatz@koraal.org

Daisy:  d.vanderlans@koraal.org 

Administratie

Voor al je vragen over salaris, pensioen en declaraties.

Natasja: n.janssens@koraal.org

Mariëlle: m.janssen@koraal.org

Marketing / website

Staat er een typfout op de website of heb je een andere vraag of opmerking over een uiting?

Boris: boris@korma.nl

Wie zijn wij?
Koraal Professionals in Medical Services is een toonaangevende Nederlandse leverancier van medisch personeel. Door jarenlange ervaring en expertise zorgt Koraal met gespecialiseerde teams voor de hoogste kwaliteit van dienstverlening. Ook hebben we adviseurs in dienst die door hun specifieke expertise verbeteringen kunnen aanbrengen op HR-gebied bij zorginstellingen. Wanneer je start als detacheerder bij Koraal, ga je werken bij één of meerdere van onze opdrachtgevers. In de huidige markt kun je verwachten dat opdrachtgevers een detacheerder voor langere tijd aan zich willen binden. Om de druk op ‘eigen’ personeel wat weg te nemen, wordt er verlangd dat je mee gaat draaien met het team en om die reden wellicht ook verschillende diensten gaat werken.
Wat verwachten we van jou?
 • Dat je je als detacheerder gedraagt als gast bij onze opdrachtgevers, waarbij jij het visitekaartje van Koraal bent.
 • Dat je je flexibel opstelt, wat betekent dat we verwachten dat je op meerdere plaatsten inzetbaar bent en je de geldende werkwijze snel eigen maakt.
 • Dat je houding open en pro–actief is, met gevoel voor situaties om je heen.
 • Dat je als Koraal medewerker een toegevoegde waarde bent voor onze klanten.
 • Dat we samen ervoor kunnen zorgen dat je plezier in je werk hebt.
Welke contractvormen zijn er mogelijk?

Binnen Koraal zijn er verschillende mogelijkheden.

(On)bepaalde tijd

Met een contract voor (on)bepaalde tijd kom je in vaste dienst bij Koraal. Dit noemen wij ook wel detacheren en is echt ter vervanging van je huidige baan. Wij bij Koraal gaan dan opzoek naar een passende werkplek (ook weleens opdracht genoemd) waar je voor een bepaalde periode zult gaan werken. Als deze periode afgelopen is, gaan wij opzoek naar een nieuwe werkplek waar je aan een nieuwe uitdaging kunt beginnen. Dit gebeurt allemaal in overleg met jou en wordt afgestemd, waar mogelijk, op jouw wensen.

0-uren

Als je bij Koraal een contract voor 0-uren afsluit, dan doe je dit vaak naast je huidige baan. Je werkt dan voor Koraal losse diensten wanneer dit jou uitkomt. Dit noemen we dan uitzenden. Je kunt via onze app (Korma app) aangeven wanneer je beschikbaar bent en wij gaan dan kijken naar een geschikte opdracht voor deze dagen. Daarnaast hebben wij een groepsapp waarin alle overige dagen waarvoor we mensen zoeken gecommuniceerd worden. Je kunt altijd op een van deze dagen reageren mocht je beschikbaar zijn. Op deze manier van werken krijg je de mogelijkheid om op verschillende plekken eens te kijken hoe ze daar werken. Leuk voor de afwisseling! Ook bij een 0-uren contract ben je werkzaam bij Koraal en zenden wij je uit naar een werkplek.

ZZP

Via Koraal is het ook mogelijk om te werken als ZZP’er, dit zal dan gebeuren via onze dochteronderneming Kommpass HR services. Je bent dan niet bij Koraal in dienst maar je bent echt werkzaam voor jezelf. Kommpass ondersteunt zzp’ers in acquisitie en in administratieve zaken zoals urenregistratie, facturatie en incasso.

Ben je startende zzp’er? Klik dan hier voor meer informatie over waar je aan moet denken al startende zzp’er.

Wat is jullie werkwijze?

Het eerste contact komt nadat je je via onze website hebt ingeschreven of dat je rechtstreeks met ons contact hebt opgenomen. Het eerste contact zal bestaan uit een telefonische intake waarna er snel een persoonlijke afspraak gepland zal worden. Bij Koraal is persoonlijk contact een van onze speerpunten en daarom vinden wij het altijd leuk om onze (toekomstige) werknemers te zien. Dit kan op ons kantoor in Tilburg maar wanneer dit niet haalbaar is kunnen we ook altijd afspreken op een locatie bij jou in de buurt. Na deze gesprekken volgt de administratieve afhandeling en hopen we je snel in ons team te kunnen verwelkomen!

Bij wie ben ik in dienst?

Dit is een vraag die we met regelmaat krijgen. Als detacheerder heb je een contract bij Koraal en ben je bij ons in dienst. Wij detacheren je naar verschillende werkplekken waar je voor een bepaalde periode werkzaam zult zijn. Alhoewel je dus niet daadwerkelijk bij Koraal op de werkvloer werkt, zullen wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het Koraal gevoel altijd aanwezig zal zijn.

Heb ik een vast aanspreekpunt?

Jazeker! Tijdens je kennismakingsperiode binnen Koraal heb je altijd contact met een vaste recruiter. Wie weet heb je jouw recruiter al ontmoet of anders kun je hiervoor kijken bij welke recruiter je terecht kunt. Nadat je bij Koraal in dienst komt, heb je onze planner als vast contactpersoon. Voor vragen of onduidelijkheden kun je altijd contact opnemen door te bellen of een Whatsapp berichtje te sturen. De planner is iedere werkdag van 07:00 tot 17:30 bereikbaar op het nummer: 06-21586413. Mocht hij/zij je vraag niet kunnen beantwoorden dan zul je altijd doorgestuurd worden naar de juiste persoon.

Wanneer krijg ik uitbetaald?

(On)bepaalde tijd

Je ontvangt je salaris altijd op de 24ste van de maand. Mocht dit in een weekend vallen dan krijg je voor het betreffende weekend uitbetaald.

0-uren

Voor de 0-uren is er geen vaste uitbetaaldag maar vindt altijd plaats in de eerste volle week van de nieuwe maand.

Zzp

Uitbetaling is afhankelijk van de betalingstermijn die wordt gehanteerd. Uitbetaling na 6 weken (na begin nieuwe maand) is kosteloos.

Wanneer je de factuur eerder uitbetaald wil krijgen ziet dat er als volgt uit:

 • 5 weken: 2% Fee afdracht
 • 4 weken: 4% Fee afdracht
 • 3 weken: 6% Fee afdracht
 • 2 weken: 8% Fee afdracht
 • 1 week: 10% Fee afdracht
 • Direct: 12% Fee afdracht

Omdat er voor de Zzp’er geen kosten zijn verbonden aan onze services, is er gekozen voor bovenstaande regeling. Mocht je hier verder vragen over hebben dan kun je contact opnemen met onze salarisadministratie.

Hoe werkt het met de loonstrook?

Je loonstrook is zichtbaar via werknemerloket. Zodra je start bij Koraal krijg je hiervoor een gebruikersnaam en wachtwoord, waardoor je op elk gewenst moment je loonstroken in kunt zien. Op onderstaande link zie je meer informatie over de opbouw van je loonstrook.

Link naar uitleg loket pdf

Krijg ik reiskosten vergoeding?
Zeker! Je ontvangt €0,19 per kilometer voor je woon-werkverkeer. Mocht je gebruik maken van een leaseauto dan vervalt deze regeling. De reiskosten worden automatisch verwerkt per gewerkte dag. Je hoeft hiervoor dus niks extra’s te doen. Mocht je meer informatie willen over de mogelijkheden van een leaseauto, check dit dan meteen in je eerste gesprek met een van onze recruiters. 
Hebben jullie een mobiele app?

Binnen Koraal werken wij volledig digitaal. Dit doen we doormiddel van onze eigen ontwikkelde app genaamd Korma Planning. Zodra je bij ons in dienst komt, krijg je hiervoor je inloggegevens en de uitleg hoe je de app kunt gebruiken. In deze app kun je je planning zien, je gewerkte uren klokken, declaraties indien, je ziek- en betermelden en zie je onze nieuwsberichten/evenementen. Daarnaast zie je een overzicht van je gewerkte uren en kun je je vakantie aangeven (voor vaste medewerkers). De 0-urencontractanten en ZZP’ers kunnen via de app aangegeven wanneer ze beschikbaar zijn om te werken.

Uren zelf plannen en klokken?

Binnen de eerder beschreven app kun je zelf je eigen rooster verwerken in de planning. Dit noemen wij “zelfplanner” zijn. Je stemt je rooster af met je opdrachtgeven er verwerkt deze zelf in de app. Daarna kun je dus ook je gewerkte uren klokken. Hierin werken wij op basis van goed vertrouwen en gaan ervanuit dat de uren die je klokt ook je daadwerkelijk gewerkte uren zijn. Mocht je een keertje iets niet goed geklokt hebben of je hebt een vraag of het goed gegaan is, dan kun je contact opnemen met onze planner via de plantelefoon: 06-21586413. Alle uren moeten halverwege de maand en aan het eind van de maand geklokt zijn. Je krijgt hier ook altijd een herinnering door via de WhatsAppgroep.

Hebben jullie Whatsapp groepen?

Per vakgebied hebben wij een WhatsAppgroep waar je in toegevoegd wordt wanneer je bij ons start. Via deze groep worden alle losse openstaande diensten of andere opdrachten gecommuniceerd. Hierop ben je altijd vrij om te reageren wanneer je beschikbaar bent. Daarnaast worden er via deze Whatsapp groep andere belangrijke zaken gecommuniceerd. Het is dan ook niet te bedoeling dat deze groep wordt gebruikt voor overige zaken!

Hoe zit het met ORT?

Als je bij Koraal werkt heb je gewoon recht op onregelmatigheidstoeslag (ORT), tenzij dit van tevoren anders is afgesproken (dit kan het geval zijn bij ZZP’ers). De toeslag die wij hanteren is dezelfde als binnen de geldende CAO van het vakgebied waarin je werkzaam bent.

Voorwaarden bereikbaarheid- en aanwezigheidsdiensten?

Voor aanwezigheidsdiensten liggen de vergoedingen hetzelfde als bij de onregelmatigheidstoeslag. Wij hanteren de vergoedingen van deze diensten binnen de geldende CAO van het vakgebied waarin je werkzaam bent. De vergoedingen voor bereikbare diensten liggen iets anders. Hiervoor krijg je binnen Koraal namelijk het dubbele vergoed dan in de CAO beschreven staat (voor de vaste medewerkers en 0-uren contractanten).

Voordat je begint met het draaien van bovenstaande diensten is het ook van belang dat je dit van tevoren met ons afstemt. Dit zodat alle afspraken duidelijk zijn en we dit, voordat je start, goed ingeregeld kunnen hebben.

Krijg ik vakantiegeld- en een eindejaarsuitkering?

Onze vaste medewerkers hebben recht op zowel vakantiegeld als een eindejaarsuitkering. Voor beide wordt een reservering aangehouden van 8,33%. Je vakantiegeld wordt uitbetaald met het salaris van mei, je eindejaarsuitkering wordt uitbetaald in december.

Voor 0-urencontractanten zit je vakantiegeld- en eindejaarsuitkering verwerkt in je uurtarief. ZZP’ers vallen buiten deze regeling.

Hoe zit het met pensioen?

Binnen Koraal bouw je je pensioen op via StiPP. Voor meer informatie over je pensioen kun je terecht op www.stippensioen.nl of vraag het aan de recruiter waarmee je in contact bent.

Krijg ik een scholingsbudget?

Binnen Koraal heeft iedere vaste medewerker een scholingsbudget. Dit is een scholingspost die per medewerker toegekend wordt. Het bedrag hiervoor is €540,- bij een fulltime dienstverband, bij een parttime dienstverband wordt dit naar rato berekend. De kosten die ten laste kunnen komen te liggen aan dit budget zijn de inschrijfkosten, kosten training per deelnemer en scholingsuren.

Heb je een vraag?

Zijn er nog dingen die je graag wilt weten of die je mist in deze informatiefolder? Neem dan gerust contact met ons op!