Ivon Lucas, Anesthesiemedewerker

11 feb 2022 | Ervaringen

“Ervaring opdoen in meerdere ziekenhuizen, kennismaken met vele collega’s en mijn flexibiliteit bevorderen.” Ivon is in november 2021 gestart als anesthesiemedewerker bij Koraal PMS. Ze vertelt in dit ervaringsverhaal over de keuze om te gaan detacheren, waarom ze voor Koraal heeft gekozen en welke verschillen er zijn ten opzichte van een vast dienstverband in het ziekenhuis.

Van fysiotherapie naar de anesthesie

Tja, de keuze tot de juiste studie, altijd lastig… Voorafgaand aan de opleiding tot anesthesiemedewerker heb ik namelijk fysiotherapie gestudeerd. Tijdens deze opleiding heb ik deel uit mogen maken van het medisch team tijdens de Alphe d’HuZes. Dit was een enorm leuke ervaring. Toch kwam ik tot de conclusie dat de opleiding fysiotherapie niet bij mij paste. Het verschil tussen de theorie en de praktijk vond ik te groot. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om te switchen naar de anesthesie en hier ben ik blij mee. Deze opleiding heeft de focus meer liggen op de medische aspecten en dit past bij mij! Inmiddels ben ik alweer een jaar gediplomeerd als anesthesiemedewerker.

Keuze voor detachering

In eerste instantie heb ik in vast dienstverband gewerkt. Prettige eerste stap, maar ik wilde ervaren hoe het was in andere ziekenhuizen. Dan is detachering dus de perfecte oplossing. Ervaring opdoen in meerdere ziekenhuizen, kennismaken met vele collega’s en mijn flexibiliteit bevorderen. Dit waren mijn motivaties om te gaan detacheren als anesthesiemedewerker.

Er zijn wel een aantal verschillen die ik ervaar. Op dit moment heb ik nog maar één locatie gehad, maar je moet jezelf wel constant aanpassen aan een ander team, vooral als ik zou switchen van locatie. In april start ik een nieuwe opdracht. Natuurlijk een beetje spannend om nieuwe collega’s te ontmoeten, maar ik heb daar enorm veel zin in.

Een warm ontvangst bij Koraal PMS

Natuurlijk zijn er meerdere detacheringsbureaus. De keuze voor Koraal PMS is ontstaan doordat ik een warm gevoel kreeg bij de gesprekken. Er werd goed naar mij geluisterd en ze wilden mij graag aan het team toevoegen. Ellen – mijn contactpersoon bij Koraal PMS – gaf aan dat ik er goed over moest nadenken en dit heeft me ook echt geholpen om de juiste keuze te maken.

Ook had ik al contact met oud medewerkers van Koraal PMS. Na het horen van de positieve ervaringen was voor mij de keuze erg gemakkelijk: ‘Ik ga detacheren!’.

Opleidingsmogelijkheden

Binnen Koraal PMS worden er voldoende (online) cursussen aangeboden. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik hier nog geen gebruik van gemaakt heb, maar dit staat zeker nog op mijn lijstje. Ook het opleidingsbudget dat ter beschikking wordt gesteld is prima. Ik ben namelijk lid geworden van een nascholing en deze kosten kon ik declareren bij Koraal PMS. Ook heb ik vernomen dat er ieder jaar een ALS-BLS cursus wordt georganiseerd. Ik heb hier nog nooit aan deelgenomen, maar ik hoor van collega’s dat deze cursus ook erg leerzaam is.

Via Koraal PMS heb ik ook de mogelijkheid gekregen om in een lease auto te rijden. Dat is super fijn. De lease auto mag ik namelijk ook privé gebruiken. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand.

Net als Ivon aan de slag als detacheerder in de zorg?

Gebruik het formulier om vrijblijvend met ons in contact te komen of stuur een mailtje naar recruitment@koraal.org. Heb je vragen aan Ivon? Stuur dan ook gerust een mailtje naar de recruitment mailbox!


Onze werkwijze

1 vinger

Aanmelden

Meld je aan door het aanmeldformulier op deze pagina in te vullen.

1 vinger

Telefoontje

Wij bellen je op om een beter beeld van je te krijgen, en beantwoorden al je vragen.

1 vinger

Op gesprek

Wij nodigen je uit voor een gesprek waarin jouw wensen en mogelijkheden centraal staan.

1 vinger

Zoeken

We gaan vervolgens op zoek naar opdrachten die aansluiten bij jouw voorkeuren.

1 vinger

Gevonden!

Je gaat nu kennismaken met de opdrachtgever(s) om te kijken of er sprake is van een match.

#FAQ

Detacheren in de zorg bij Koraal – Veelgestelde vragen

Ontvang ik als gedetacheerde een vast salaris?

Ja, bij Koraal ben je verzekerd van een vast salaris. Koraal is als detacheringsbureau je werkgever en zorgt maandelijks voor de uitbetaling van het loon.

Ontvang ik een scholingsbudget?
Ja, al onze medewerkers krijgen: een scholingsbudget, toegang tot een e-learning tool en daarnaast verzorgen wij jaarlijks een bijscholingsdag voor al onze medewerkers. Zo kan jij als gedetacheerde je kennis en vaardigheden up-to-date houden en kan je jezelf blijven ontwikkelen.

Klik hier om meer te lezen over training & scholing bij Koraal.

Bouw je tijdens het detacheren pensioen op?

Iedere werknemer die in dienst treedt bij Koraal wordt de mogelijkheid geboden deel te nemen aan de collectieve pensioenregeling, ondergebracht bij StiPP.

Hoe flexibel moet je zijn om te detacheren?

Zo flexibel als je zelf maar wilt. Jij bepaalt zelf of je voor langere of kortere duur bij een opdrachtgever aan de slag gaat, daarnaast kan je ook je maximale reistijd aan ons doorgeven zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Wie plant mij in op diensten?

Wij plannen onze medewerkers zelf in en dit gebeurd dus niet door onze opdrachtgevers. Zo kunnen wij de effectiefst mogelijke planning maken. Wij hebben immers een overzicht van alle ontvangen aanvragen, vervolgens bepalen we in samenspraak met onze opdrachtgevers en medewerkers wie waar wordt ingezet.

De planner van Koraal is uiteindelijk verantwoordelijk voor de planning van onze werknemers. De planner heeft hiervoor zowel contact met onze medewerkers als met de planners/ leidinggevenden van onze opdrachtgevers.

Koraal kent daarnaast ook de mogelijkheid tot zelfplannen. De koraal-medewerker en opdrachtgever bespreken in dit geval samen het werkrooster van de medewerker. De medewerker van Koraal is als zelfplanner zelf verantwoordelijk voor zijn of haar eigen rooster en zorgt ervoor dat zijn of haar rooster in de personeelsplanning-applicatie wordt verwerkt.

Heb ik recht op een leaseauto?

Je komt in aanmerking voor een van onze leaseauto’s bij een contract van minimaal 24 uur per week. Deze mag vervolgens zowel voor woon-werkverkeer als voor privédoeleinden gebruikt worden. We spreken samen op voorhand af hoeveel kilometers je jaarlijks privé mag gaan rijden.

Klik hier om de video te bekijken over onze leaseauto’s.