De visie van Koraal, flexibel werken in de zorg, sluit perfect op mij aan.

Joost Habraken

vrijdag 09 april '21

Joost Habraken is werkzaam als anesthesiemedewerker bij Koraal. Voordat hij bij Koraal kwam heeft hij eerst 2 jaar in vast dienstverband gewerkt in het ziekenhuis. In 2016 heeft Joost de keuze gemaakt om te gaan werken als detacheerder in de zorg. Joost vertelt graag over zijn ervaringen en zijn keuze voor Koraal om flexibel te werken in de zorg.

Flexibel werken in de zorg

Allereerst wil ik graag beginnen over het grote vooroordeel dat boven het detacheren hangt: dat je lastig wordt opgenomen in het team waar je wordt gedetacheerd. Dit klopt in mijn geval echt niet. Uiteraard is dit in het begin een beetje spannend, maar met een open houding en genoeg enthousiasme, komt dit vaak goed. Dit is mij dan ook echt volledig meegevallen.

Het verlaten van mijn vertrouwde werkplek was voor mij het lastigste om over te stappen naar de detachering. Hier was ik toentertijd namelijk 2 jaar werkzaam en voelde me vertrouwd in het team en met mijn collega’s. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om te gaan detacheren en hier heb ik gelukkig nog geen moment spijt van gehad

Detacheren in de zorg: Hard werken, ervaring opdoen en flexibiliteit

De keuze om te gaan detacheren in de zorg heb ik vooral gemaakt om meer flexibiliteit te hebben en ervaring op te doen bij verschillende werkplekken. Dit zorgt namelijk voor een goede basis in mijn carrière als anesthesiemedewerker. Deze uitdaging zag ik helemaal zitten.

In de eerste maanden heb ik een aantal verschillende werkplekken gehad. Deze maanden waren wel erg pittig, vooral als je net begint. Maar deze keuze heb ik bewust gemaakt om ervaring op te doen. Na deze periode heb ik bij Koraal aangegeven dat ik graag wat langer op één werkplek zou willen werken, aangezien ik wat meer diepgang in mijn werkzaamheden wilde. Hier werd goed naar geluisterd en er werd met me mee gedacht.

Studeren en werken

Qua scholingsmogelijkheden wordt er echt erg goede ondersteuning geboden. Sinds kort ben ik ook weer begonnen met studeren. Ik heb namelijk de ambitie om naast mijn werkzaamheden in de operatiekamer ook leraar te zijn op een Hogeschool. Hier is goed in meegedacht, mijn werkrooster is flexibel ingericht. Op deze manier kan ik mijn studie hopelijk succesvol afronden.

De kracht van Koraal

Momenteel werk ik dus al een aantal jaar als detacheerder. De uitdaging voor Koraal in de komende jaren is om de persoonlijke touch te behouden. Dit vind ik op dit moment echt een groot pluspunt. Verder heerst er een goed gevoel van saamhorigheid en je wordt echt opgenomen in het team van Koraal. Eigenlijk zijn we gewoon één grote familie.

De visie van Koraal sluit perfect op mij aan, ‘Flexibel werken in de zorg’.

Ook aan de slag als detacheerder in de zorg?

Gebruik het formulier om vrijblijvend met ons in contact te komen.

Aanmelden: