Detacheren is goed voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Kristel Spaninks, Operatieassistente

woensdag 21 april '21

Kristel Spaninks is 5 jaar geleden afgestudeerd als operatieassistente. Het grote voordeel van deze opleiding is dat ze gelijk wist waar ze precies voor aan het leren was. Je ontdekt namelijk alles in de praktijk en het is erg specifiek. Momenteel werkt ze al weer 1,5 jaar op detacheringsbasis voor Koraal en vertelt graag over haar ervaring.

Keuze voor de zorg.

De eerste 2 jaar heb ik in mijn opleidingsziekenhuis gewerkt en daarna ben ik tijdelijk als officemanager aan de slag gegaan. Ik kwam tot de conclusie dat ik de zorg stiekem best wel erg miste en heb ervoor gekozen om als detacheerder aan de slag te gaan. De voornaamste redenen waren de vrijheid en het ontdekken van meerdere werkplekken.

Op de werkvloer ben ik aanraking gekomen met medewerkers van Koraal. Het eerste gesprek voelde meteen erg prettig aan en heb de knoop toen gelijk doorgehakt. Via Koraal heb ik een jaartje in een ziekenhuis gewerkt. Na deze periode merkte ik dat ik eigenlijk al wel weer toe was aan iets anders. Vandaar dat detacheren ook echt bij mij past, je krijgt de mogelijkheid om meerdere werkplekken te ontdekken. Het ziekenhuis wilde de periode graag verlengen, maar we zijn toch op zoek gegaan naar een andere werkplek.

Nieuwe teams.

Het is lastiger om in grotere ziekenhuizen gelijk echt volledig te worden opgenomen. Ik heb bijvoorbeeld bij een kliniek gewerkt en hier was ik binnen een week volledig opgenomen in het team van 10 personen. Bij de ziekenhuizen kost dit wat meer tijd.

Ik voel mezelf normaal gesproken niet zo snel thuis in een team, daarom zie ik dit dus echt als uitdaging. Wanneer ik bepaalde karaktereigenschappen heb, waarbij ik mezelf niet zo prettig voel, ga ik mijn best doen om over deze drempel heen te stappen. Tijdens het detacheren in de zorg wordt je zekerder van jezelf op professioneel- en persoonlijk vlak. Op bepaalde werkplekken merk ik namelijk wel dat sommige collega’s al gelijk een mening hebben over detacheerders. Ik krijg dan het gevoel dat ik me juist extra moet bewijzen, maar dit kan soms best lastig zijn.

Kennis opfrissen.

Persoonlijk heb ik nog niet veel gebruik gemaakt van de scholingsmogelijkheden, maar het kan wel erg prettig zijn. Je hebt veel modules al wel tijdens je opleiding behandeld, maar het is wel fijn dat je de kennis even kunt opfrissen door middel van een online cursus. Wanneer je bijvoorbeeld net naar een nieuwe werkplek toegaat.

Een aantal tips die ik mee wil geven? Detacheren is goed voor je professionele- en persoonlijke ontwikkeling. Het kost in het begin wel wat meer energie, maar ik denk dat het super leerzaam kan zijn voor iedereen. Veel mensen werken namelijk al vele jaren voor dezelfde werkgever. Als detacheerder zie je meerdere kanten van de zorg en je komt erachter wat het beste werkt voor jou.

Ook aan de slag als detacheerder in de zorg?

Gebruik het formulier om vrijblijvend met ons in contact te komen.

Aanmelden: