Lemieh Hajjab,
IC-Verpleegkundige

16 sep 2022 | België, Ervaringen

Midden in Antwerpen kozen we samen een terrasje uit om dit ervaringsverhaal af te nemen. Lemieh woont in Antwerpen en is sinds oktober 2021 werkzaam via Koraal PMS als IC-Verpleegkundige. Ze heeft altijd in België gewoond, gestudeerd en gewerkt. Totdat ze een berichtje ontving vanuit Koraal PMS met de vraag of Nederland iets voor haar was. En ja, toen is het balletje gaan rollen. In dit verhaal deelt ze haar ervaring met het detacheren, Koraal PMS en (natuurlijk) de verschillen met Nederland!

Carrière in vogelvlucht

Ik volgde de studie tot IC- en Spoedverpleegkundige (SEH). In België noemen ze dat een BaNaBa, Bachelor na bachelor. Nadat ik in 2014 ben afgestudeerd aan de hogeschool in Antwerpen was het voor mij tijd om mijn opgedane kennis in te gaan zetten in het ziekenhuis. Dit was een perifeer ziekenhuis in Rumst. Tijdens mijn studie had ik hier al verschillende stages gevolgd. En ja, dit was maar 3 minuutjes rijden vanaf mijn huis. Idealer kan bijna niet.

Na verloop van tijd begon het bij mij toch te kriebelen om in een ander ziekenhuis te gaan werken. Op dat moment stuurde Chelona (partner van Koraal PMS) mij een interessant berichtje. Ik ben hierop ingegaan en vanaf dat moment is het allemaal in een stroomversnelling gegaan. Ik ontving een uitnodiging om eens te komen praten op het hoofdkantoor in Tilburg met Erick en Richard (directie Koraal PMS). Momenteel werk ik – met veel plezier – in Terneuzen in het ziekenhuis en dit bevalt me enorm goed.

Grootste verschillen met België

Eerlijk gezegd merk ik weinig verschillen. Zelfs de apparatuur leek wel mee overgenomen. Alle apparatuur was namelijk hetzelfde. Op de beademingstoestellen na. In Rumst maakten we gebruik van Drager, terwijl we in Terneuzen gebruik maken van Maquet. Maarja, dat was dan ook de enige échte verandering. Als ik dan toch een verschil moet benoemen is er wel een klein beetje verschil tussen de hiërarchie, maar wij konden de artsen in Rumst ook gewoon aanspreken bij zijn of haar voornaam. Als je in een groter ziekenhuis zou werken is dit wel een groter verschil.

Het ziekenhuis in Terneuzen is wel iets groter dan in Rumst. Voordat ik ging werken in Terneuzen had ik alleen nog nooit van deze stad gehoord. Toch is het maar een half uurtje rijden, aangezien ik (gelukkig) aan de goede kant van Antwerpen woon. Momenteel ben ik een jaartje werkzaam in Terneuzen en de samenwerking met het team is erg prettig. Of zoals ze dat vaak zeggen: “Ik ben echt met open armen ontvangen”.

Redenen om te gaan detacheren

Heel eerlijk, detacheren was voor mij geen directe keuze. Ik kreeg namelijk een berichtje en ben erop ingegaan. Het bleek om detacheren te gaan en dit bevalt me tot dusver echt enorm goed. In eerste instantie vond ik het natuurlijk spannend om naar Nederland te gaan, maar achteraf heb ik hier geen enkel moment spijt van gehad. Op mijn werkplek zijn nog 2 andere Belgische collega’s van Koraal PMS werkzaam. Gelukkig klikt het met hen ook enorm goed.

Ook over de communicatie met Linda (planning) en Carien (administratie) ben ik zeer te spreken. Ik klok mijn gewerkte uren en alles wordt netjes afgehandeld.

(Après-)skiën tijdens het skiweekend van Koraal PMS!

Ik werkte nog maar net voor Koraal PMS en er werd gevraagd of ik mee wilde gaan skiën. Het was voor mij wel erg lang geleden dat ik op de pistes had gestaan, maar dat mocht de pret niet drukken. Een groot voordeel van het skiweekend was dat ik gelijk mijn nieuwe collega’s écht leerde kennen. Na dit skiweekend heb ik nog sporadisch contact met een collega. Dit was echt een gezellig weekend en ik ga elke dag met plezier naar mijn werk!

Ook detacheren in de zorg via Koraal?

Stuur ons je gegevens via het formulier op deze pagina. Appen, mailen en bellen mag natuurlijk ook.