Louise Legrand,
SEH-Verpleegkundige

20 jul 2022 | België, Ervaringen

Onze Belgische collega Louise is per 1 november 2021 aan de slag als SEH-Verpleegkundige voor Koraal PMS. Na haar avontuur op Aruba heeft ze besloten om haar carrière voort te zetten in Nederland op detacheringsbasis. Waarom Nederland? Waarom detacheren? Louise legt alles uit in dit artikel!

De start in België

Oorspronkelijk kom ik uit België, hier heb ik dan ook mijn studie succesvol afgerond. De eerste drie jaar van mijn carrière heb ik op vast dienstverband in een Belgisch ziekenhuis gewerkt. Hier stond ik op de spoedafdeling.

Op naar Aruba

Na 3 jaar in België gewerkt te hebben was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik heb altijd de ambitie gehad om werkervaring op te doen in het buitenland. Op dat moment had ik geen verplichtingen in België en was het tijd voor de stap naar Aruba. Het was een stuk relaxter op Aruba. Aangezien er maar één ziekenhuis aanwezig is op het eiland was het wel hard werken.

Qua werksfeer komt Aruba overeen met Nederland. Je krijgt er namelijk veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Mijn collega’s kwamen vanuit verschillende landen. Voornamelijk uit Aruba, België, Colombia en Nederland.

Terug naar Europa

Na drie geweldige jaren op het eiland was het tijd om terug te keren naar Europa. Mijn Nederlandse vriend heb ik ontmoet op Aruba, waardoor de keuze uiteindelijk is gemaakt om te gaan wonen en werken in Nederland.

Deze keuze werd versterkt door de werkwijze in Nederland. In Nederland krijg je namelijk meer zelfstandigheid, vrijheid en verantwoordelijkheid. In België is de hiërarchie namelijk beter merkbaar. Dit is niet slecht bedoeld, maar het Nederlandse systeem past beter bij mij als persoon. Ik ben zelf namelijk een direct persoon, waardoor ik merk dat ik in Nederland beter kan aarden.

Mijn keuze voor de detachering

De keuze om te detacheren is vooral ontstaan doordat ik niet wist wat ik wilde. Ik had geen ervaring in Nederland, dus het leek me interessant om kennis te maken met meerdere ziekenhuizen. Persoonlijk merk ik dat mijn theoretische kennis minder goed is ter vergelijking met mijn Nederlandse verpleegkundige collega’s. Het voordeel hiervan is dat ik constant bijleer. Ook de flexibiliteit van het detacheren ervaar ik als zeer prettig.

Uiteindelijk heb ik voor Koraal PMS gekozen. Een vriendin heeft mij met Koraal PMS in contact gebracht. Zelf woon ik ook in Tilburg, dus het hoofdkantoor zit lekker dichtbij huis. Momenteel werk ik in Rotterdam. Dit is mijn eerste en – tot dusver – enige werkplek via Koraal PMS. Mijn opdracht loopt namelijk nog tot en met september 2022. Ik vind het erg fijn dat het langere opdrachten zijn en dat ik dus niet maandelijks hoef te switchen. Op deze manier leer je het ziekenhuis en je collega’s goed kennen en wordt je echt opgenomen in het team.

Bijkomende voordelen via Koraal PMS

14 mei heb ik de scholingsdag van Koraal PMS ook gevolgd. We kregen een ALS-BLS cursus in Tilburg. Hierdoor heb ik mijn kennis weer opgefrist. Ook heb ik de mogelijkheid gekregen om een leaseauto te rijden. Deze mag ik ook privé rijden en ik betaal een vast bedrag per maand.

In de toekomst zou ik graag nog een keer naar Aruba gaan voor een maandje. Het plan is om volgend jaar te gaan als dit mogelijk is. Dit voelt een klein beetje als een werkvakantie. Verder wil ik gewoon in Nederland blijven werken, ik heb hier namelijk echt mijn draai gevonden.

Ook detacheren in de zorg via Koraal?

Stuur ons je gegevens via het formulier op deze pagina. Appen, mailen en bellen mag natuurlijk ook.