Van alle locaties zie je de goede en slechte kanten. Ik vind het écht een verrijking van mijn beroep om te detacheren in de zorg.

Mario van Ginneken, SEH Verpleegkundige

dinsdag 02 maart '21

Mario van Ginneken is Spoedeisende hulp verpleegkundige en sinds november 2019 werkt hij bij Koraal op detacheringsbasis. Hij vertelt je graag meer over zijn ervaring over het detacheren in de zorg.

Ik detacheer al vanaf 2003 en heb dus al veel ervaring in deze werksituatie. In 2013 zwakte de detachering helaas wat af, waardoor ik vast in dienst ben gegaan bij Medinova. Rond 2018 trok deze markt weer aan en kwam ik in contact met accountmanager Ellen. Mijn lang gekoesterde wens is namelijk om in het buitenland aan de slag te gaan, voornamelijk de Cariben en Zwitserland. Koraal kon hierin ondersteunen.

Aangezien er de mogelijkheid was om een aantal maanden naar Zwitserland en de Cariben te gaan heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de overstap naar Koraal gemaakt. Momenteel is het helaas nog niet mogelijk om de stap naar het buitenland te maken, maar dit staat voor dit jaar zeker op de planning.

De keuze voor Koraal.

Waarom ik voor Koraal gekozen heb? Dat was echt puur vanwege mijn onderbuikgevoel. Persoonlijk vind ik het namelijk erg prettig dat de lijntjes kort zijn. Wanneer ik bijvoorbeeld bel naar de planningsafdeling van Koraal krijg ik altijd Linda aan de telefoon. Bij haar kan ik mijn verhaal kwijt en dit zorgt voor een prettig gesprek.

Vanaf het begin ben ik fulltime in dienst bij Koraal, vandaar dat ik geen andere contractvormen heb gehad. Mijn huidige werkplek zou in eerste instantie voor een periode van 3 maanden zijn, maar ik ben er al 14 maanden aan het werk. In de toekomst zou ik graag als ambulanceverpleegkundige aan de slag gaan, maar gelukkig ben ik samen met Koraal de mogelijkheden aan het bekijken.

Redenen om te detacheren.

Persoonlijk trekt mij het werken op detacheringsbasis erg aan, omdat ik meer vrijheid ervaar dan in vast dienstverband. Als een werkplek mij niet bevalt kan ik dit aangeven. Koraal gaat dan op zoek naar een werkplek die wel bij mij past. Andersom is dit natuurlijk ook. Wanneer het ziekenhuis mij niet meer nodig heeft moet ik ook naar een andere werkplek. En het financiële plaatje natuurlijk, dat is een stuk aantrekkelijker. Verder biedt Koraal gelukkig voldoende scholingsmogelijkheden aan. Ze organiseren ieder jaar een scholingsdag en bieden ook de mogelijkheid om e-learnings te volgen. Daarnaast hebben we een scholingsbudget die we kunnen besteden aan verschillende congressen en/of bijscholingen.

Verhaal loopt verder na de video. Verder lezen.

100% inzet.

Als detacheerder is het wel van belang dat je je plek weet te vinden tijdens kortere opdrachten. Ook is het erg belangrijk om alles te geven. Je bent namelijk een visitekaartje voor jezelf, maar ook zeker voor het bedrijf waarvoor je werkt, in dit geval Koraal. Wanneer je jezelf volledig inzet wordt je vrijwel altijd goed opgenomen in het team.

Zelf heb ik nooit getwijfeld om aan de slag te gaan als detacheerder in de zorg. Mocht je dit wel doen is mijn advies: ‘Gewoon proberen!’. Je moet er de juiste persoon voor zijn, maar ik raad iedereen aan om deze kans met beide handen aan te pakken. Het grote voordeel is namelijk dat je overal een kijkje kan nemen. Van alle locaties zie je de goede en slechte kanten. Ik vind het écht een verrijking van mijn beroep om te detacheren.

Ook is het een erg fijn gevoel dat Koraal altijd met je meedenkt. Er zijn namelijk constant mogelijkheden om te veranderen en de juiste werkplek(ken) te vinden.

Ook aan de slag als detacheerder in de zorg?

Gebruik het formulier om vrijblijvend met ons in contact te komen.

Aanmelden: