Scroll: Algemeen – Werk Loopbaan SalarisVacatures

Informatie over het beroep Verpleegkundige

15 dec 2015

Home » Kennisbank » Informatie over het beroep Verpleegkundige

Let op, dit is een ouder artikel (15 dec 2015). Genoemde cijfers en data in dit bericht kunnen afwijken van de huidige situatie.

Zoek niet langer, alle benodigde informatie over verpleegkunde in Nederland vind je op deze pagina. Als verpleegkundige kom je in aanraking met allerlei soorten mensen. Samenwerking is dan ook een vereiste voor dit beroep. Je werkt samen met specialisten, collega’s en natuurlijk met de patiënten. Dit is één van de vele redenen om te starten met dit prachtige beroep. Met welke informatie kunnen wij jou helpen?

Algemeen

Algemene informatie

Een groot misverstand is dat wij ons verpleegkundig personeel alleen flexibel inzetten. Dit is niet het geval. Wil jij bijvoorbeeld voor een half jaar bij hetzelfde ziekenhuis werken, dan kan dat via ons. Bekijk alle vacatures onderaan deze pagina. Voor veel zorgprofessionals is het heerlijk om flexibel aan te slag te kunnen. Je hoeft je op deze manier niet bezig te houden met vergaderingen en andere “niet-zorg” gerelateerde zaken. Je ziet meerdere instellingen, meerdere collega’s en geen dag zal hetzelfde zijn. 

Werk

Werkzaamheden verpleegkundige

De patiënt staat voorop, dat is duidelijk. De kwaliteit van leven staat centraal bij dit beroep. Jij verleent zorg aan de patiënten en daarmee ben jij de tussenpersoon tussen de patiënten en de zorginstellingen. Iedere dag verzorg jij de patiënten, deze patiënten vertrouwen jou volledig. Je helpt ze met het wassen, aankleden en eten. De verpleegkundige zorgt ook voor het assisteren van de arts bij een behandeling. Ook het toedienen van medicijnen behoort tot jouw werkzaamheden.

Patiënten

Er zijn patiënten die afhankelijk zijn van allerlei apparaten. Deze patiënten vallen ook onder toezicht van de verpleegkundige. De belangrijkste taak van verpleegkundige is dan om de gezondheidstoestand van de patiënt nauwlettend in de gaten te houden. Hulpverleners kunnen ingeschakeld worden wanneer de situatie er naar vraagt. Tevens ben je ook het aanspreekpunt voor familie en vrienden. Je stelt de patiënt gerust en verstrekt informatie over hun verblijf in het ziekenhuis. Er komen dus veel verantwoordelijkheden kijken bij het werken als verpleegkundige.

Diversiteit

Het is duidelijk dat het beroep zeer divers is. Er zijn verschillende werkzaamheden, verpleegkundige hoeven zich dus nooit te vervelen.

Loopbaan

Loopbaan verpleegkundige

Wanneer je je opleiding als verpleegkundige MBO of HBO hebt afgerond kan je kiezen uit veel verschillende functies. Op deze pagina vind je alle informatie over de werkmogelijkheden binnen de wereld van verpleegkundige. Je kunt namelijk starten in de thuiszorg, wijkverpleging, als woonbegeleider of psychiatrisch verpleegkundige.

HBO en MBO

Indien je een HBO opleiding hebt afgerond zou je kunnen beginnen als coördinator. Met een MBO opleiding verpleegkunde heb je ook altijd de mogelijkheid om intern een stapje hoger te gaan.

Young Professional Program

Jouw eigen ambities zijn de sleutel tot succes binnen de wereld van verpleegkunde. Bijna elk instelling geeft jou de mogelijkheid om door te groeien binnen dit vakgebied. De mogelijkheden liggen bij de instellingen, de keuze ligt bij jou. Ben jij bijna afgestudeerd als verpleegkundige? Dan biedt Koraal een speciaal traineeship aan voor jou. Koraal geeft jou de kans om veel ervaring op te doen in een relatief kort tijdsbestek. Je zult aan de slag gaan in verschillende ziekenhuizen, verschillende afdelingen en -indien gewenst- verschillende landen.

Salaris

Wat verdient een verpleegkundige?

Het salaris van een verpleegkundige is natuurlijk sterk afhankelijk van de werkgever. Buiten de werkgever zijn er nog andere factoren die invloed hebben op het salaris. Zo heeft je opleidingsniveau een behoorlijke impact op je salaris. De hoeveelheid dienstjaren en eventueel verschillende soorten contracten. Wanneer je nog in opleiding bent krijg je een vergoeding in plaats van loon, deze vergoeding is gebaseerd op je leeftijd. De vergoeding begint vanaf €520,- en loopt tot €1500,- per maand.

Over het algemeen is je brutosalaris als beginnende verpleegkundige is €1765,- per maand exclusief vakantie toeslag, eindejaarsuitkering en onregelmatigheidstoeslagen die liggen tussen 22% en 60%. Zoals hierboven al aangegeven, kan dit verschillen per werkgever.

Bij Koraal

Als verpleegkundige bij Koraal kan je 10 tot 20 procent meer salaris verwachten dan dat je bij een zorginstelling krijgt. Dit is vanwege contacten tussen de zorginstelling en Koraal. Naast meer loon zijn er meerdere voordelen zoals: reiskosten vergoeding, eventueel een leaseauto en leuke personeelsuitjes.

Vacatures

VVT

$

Algemeen verpleegkundige (VVT)

$

Verzorgende IG

$

Wijkverpleegkundige

Verpleegkundige

$

Algemeen Verpleegkundige (ziekenhuis)

$

Dialyse verpleegkundige

$

HBO verpleegkundige

$

High Care verpleegkundige

$

IC-verpleegkundige

$

Kinder verpleegkundige

$

Medium Care verpleegkundige

$

Obstetrie verpleegkundige

$

Psychiatrisch verpleegkundige

$

Recovery verpleegkundige

$

SEH-verpleegkundige

$

Wondzorg verpleegkundige

Aan de slag bij Koraal als Verpleegkundige?