Wil je werken in een ziekenhuis of denk je toch dat een andere branche in het zorgveld de juiste optie voor jou is? Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) heeft recentelijk een onderzoek uitgevoerd waarin zij onderzocht hebben waarom verpleegkundigen wel of niet in ziekenhuizen willen werken.

Uit onderzoek bleek wel dat er een verschil zit in hoe een verpleegkundige de werkdruk ervaart tussen studenten of net afgestudeerden. Studenten zien de hoge werkdruk niet als probleem en kiest nog altijd het gros van de studenten voor een werkplek in het ziekenhuis. In tegenstelling tot afgestudeerden die de hoge werkdruk als minder prettig ervaren. Een reden hiervoor kan zijn is dat studenten en afgestudeerden in een andere fase in hun leven zitten en studenten misschien nog geen gezin hebben. Daarnaast komen de drie belangrijkste redenen om te werken in een ziekenhuis wel overeen tussen studenten en afgestudeerden.

01

De uitdaging en complexiteit van het werk in een ziekenhuis.

02

De mogelijkheid om je te specialiseren.

03

Het toepassen van verpleegtechnische handelingen.

Ook is gebleken dat degenen die voor een andere branche kiezen zoals ouderen- of thuiszorg, dit met name interessant vinden omdat zij meer verantwoodelijkheid ervaren en er meer ruimte is voor de individuele patiƫnt.

Wil jij als verpleegkundige ook werken in een ziekenhuis of wil je verder oriƫnteren dan dat?

Meld je bij ons aan en wij zoeken iets geschikt voor jou!

Voor & Achternaam *
Mailadres *
Telefoonnummer *
Woonplaats *
CV (Niet verplicht)

Share This