Je leest het goed, niet alleen gezond eten heeft een positieve invloed op je werkprestaties. Ook het kiezen van de juiste werkkleding zorgt ervoor dat je een betere prestatie levert op je werk.

01

Zoiets simpels als kiezen tussen welke schoenen je aandoet kan al invloed hebben op de rest van je lichaam en direct invloed hebben op je energie. Het is belangrijk om schoenen te hebben die ervoor zorgen dat je voeten de hele dag in een goede positie blijven staan.

Je kan je ogen er niet vanaf houden, omdat ze zo lelijk zijn, de schoenen van je collega. Maar hoe zeg je dit op een aardige manier? Zeg dat je twijfelt of de schoenen wel goed zijn voor de voeten van de desbetreffende collega en je probleem is opgelost! 

 

02

Als je de hele dag alleen maar staat kan dit negatieve gevolgen hebben voor je benen, ze kunnen opgezwollen raken en pijn gaan doen. Stevige sokken die speciaal gemaakt zijn voor mensen die lang op hun voeten staan zorgen voor een goed verloop van de bloedstroom, en verlagen de kans dat je benen moe worden.

Je kent ze wel, die collega’s die het liefst bij de patiënt op bed gaan liggen zo moe zijn ze. Dag in dag uit zijn ze aan het zeuren over hoe moe hun benen wel niet zijn. Ben je daar helemaal klaar mee? Raad ze dan die steunkousen aan en wellicht wordt het zeuren wat minder!

 

03

Nu je de perfecte schoenen en accessoires hebt om je werkdag gezond door te komen, heb je nog de rest van je outfit nodig. Omdat je deze de hele dag aanhebt is het belangrijk dat het comfortabel zit en dat jij je er lekker in voelt. Hierbij is flexibiliteit belangrijk, zorg ervoor dat je goed kan bewegen. En je beweegt soepel van hop naar her.

Heb jij ook van die collega’s waarbij je denkt: “Zit dat niet iets te strak?”. Tag ze dan in dit bericht en hopelijk begrijpen ze de clue.

 

04

Wie zegt dat één paar schoenen per dag genoeg is? Wij in ieder geval niet. De plekken waar het meeste zweet geproduceerd wordt zijn je voeten. Als je meerdere keren per dag je schoenen verwisseld krijgt het schoeisel de kans om te drogen en even lekker uit te waaien. Hierdoor blijven je voeten koel en comfortabel en kan je de schoenen langer gebruiken.

Heb jij het gevoel dat je collega’s niet zo vaak hun schoenen verwisselen? En wil je dit op een vriendelijke manier brengen? Tag ze dan in dit bericht en wie weet zijn die vervelende geurtjes verleden tijd.

 

Onderschat deze kleine veranderingen niet. Wij zijn ervan overtuigd dat jij je na een tijdje een stuk beter gaat voelen op je werk. Nog hard aan het zoeken naar een baan?