Tijd om je LinkedIn-profiel een boost te geven! In dit digitale tijdperk is een account namelijk bijna niet meer weg te denken. Vorige keer bespraken wij het belang van LinkedIn al, hier wat informatie over de invulling van jouw profiel.

01

Professionele foto

Het maakt eigenijk niet uit hoe goed jouw LinkedIn profiel is, als jouw foto ontbreekt, oogt jouw profiel slordig. Een foto in werkkleding is een pré maar geen vereiste. Zolang de achtergrond van de foto rustig is en je recht in de camera kijkt is een profielfoto al geslaagd.

02

Meldingen uitzetten als je aanpassingen doet

LinkedIn heeft de eigenschap om automatisch jouw netwerk op de hoogte te stellen van de veranderingen die jij in jouw profiel doorvoert. Dat wil je natuurlijk niet alijd. Met een simpele druk op de knop op jouw eigen profiel kun je de meldingen uitzetten.

03

Meest relevante skills bovenaan zetten

Je vaardigheden en ervaringen op jouw profiel kun je verschuiven. Zorg dat de, in jouw ogen, meest relevante ervaringen bovenaan komen te staan. Mensen zijn lui en lezen waarschijnlijk niet alles even grondig.

04

Up-to-date houden

Blijf je nieuwe cursussen, opleidingen of certificaten toevoegen aan je LinkedIn profiel. Zo blijf je up-to-date en laat je zien dat jij jezelf nog steeds aan het ontwikkelen bent.

05

Verkort je URL

Als jij een LinkedIn profiel hebt aangemaakt, krijg je een automatische URL. Wellicht is deze geschikt maar er bestaat een kans dat deze te lang is. Ga naar je eigen profiel, klik daar rechts op “contact en persoonlijke gegevens”, bovenaan zie je vervolgens jouw URL waar je deze kunt aanpassen.

06

Headline

De headline is waarschijnlijk het eerste wat ze echt gaan lezen. Zorg dat er duidelijk beschreven wordt wat jouw functie precies is. Wees duidelijk!

07

Voeg niet lukraak mensen toe

Het idee van LinkedIn is niet het genereren van zo veel mogelijk connecties. Massa is in dit geval geen kassa dus focus op collega’s, oud-klasgenoten en andere personen waar je een zakelijk relatie mee hebt (gehad).

08

Deel!

Blijf niet statisch maar zorg dat je actief berichten gaat delen. LinkedIn wordt enorm veel gebruikt door zorgprofessionals. Doe mee in groepsdiscussies, reageer op posts en deel zelf content. Bijvoorbeeld dit bericht? Dat kan heel gemakkelijk door hieronder op de LinkedIn-knop te drukken.