De voor- en nadelen van werken als ZZP’er in de zorg

Werken als zzp’er in de zorg kan een geweldige kans zijn voor degenen die op zoek zijn naar meer flexibiliteit en onafhankelijkheid in hun carrière. Maar net als elke andere carrièrekeuze, heeft het ook zijn voor- en nadelen. In dit artikel zullen we een aantal van deze bespreken.

Datum: vrijdag 10 feb 2023, 
Categorie: Nieuws

Voordelen:

P

Flexibiliteit

Als zzp’er heb je de flexibiliteit om je eigen werktijden en -schema’s te bepalen. Dit kan een groot voordeel zijn voor degenen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een betere balans tussen werk en privé of die zich willen richten op specifieke doelgroepen of specialisaties.

P

Financiële voordelen

Als zzp’er heb je de mogelijkheid om meer te verdienen dan in een vaste baan, omdat je niet afhankelijk bent van een vast salaris. Je kunt ook zelf bepalen hoeveel uren je werkt en daarmee je inkomen.

P

Zelfstandigheid

Als zzp’er ben je eigen baas en heb je de vrijheid om je eigen bedrijf te runnen. Dit kan een geweldige kans zijn voor degenen die graag hun eigen ideeën en visie willen uitvoeren.

Nadelen:

P

Financiële risico’s

Als zzp’er ben je financieel verantwoordelijk voor je eigen bedrijf. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het vinden van werk, het opbouwen van een klantenbestand en het regelen van je financiën. Dit kan een groot risico inhouden voor degenen die niet goed voorbereid zijn of niet genoeg ervaring hebben.

P

Onzekerheid

Als zzp’er is je inkomen onzeker, omdat je afhankelijk bent van het vinden van werk. Dit kan stressvol zijn voor degenen die afhankelijk zijn van een vast inkomen.

P

Administratie

Als zzp’er ben je verantwoordelijk voor je eigen administratie en belastingaangiftes. Dit kan tijdrovend zijn en vereist vaak professionele hulp.

P

Onvoldoende ziektekostenverzekering

Als zzp’er ben je vaak niet verzekerd voor ziektekosten via een werkgever, dus je moet zelf een verzekering afsluiten. Dit kan duurder zijn dan wanneer je verzekerd bent via een werkgever.

P

Gebrek aan sociale contacten

Werken als zzp’er kan soms eenzaam zijn, omdat je niet de sociale interactie hebt die je zou hebben in een reguliere werkomgeving. Dit kan een nadeel zijn voor degenen die graag in een team werken of die op zoek zijn naar professionele ontwikkeling en mentoring.

Conclusie zzp in de zorg

In samenvatting, werken als zzp’er in de zorg kan een geweldige kans zijn voor degenen die op zoek zijn naar flexibiliteit, financiële voordelen en zelfstandigheid. Maar het is belangrijk om rekening te houden met de financiële risico’s, onzekerheid en administratieve verplichtingen die hiermee gepaard gaan. Het is ook belangrijk om te overwegen of je het gebrek aan sociale contacten en ziektekostenverzekering kunt accepteren. Het is aan te raden om professioneel advies in te winnen voordat je een beslissing neemt om als zzp’er te werken.

Meld je aan als zzp’er bij Koraal!

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of neem zelf contact op via Whatsapp of email.


Nog meer lezen over zzp’en?

Bekijk dan eens onze speciale pagina over zzp’en bij Koraal!

Ken jij Kommpass al?

Het verbindende platform tussen professionals en instellingen in de zorg.

Als zorgprofessional wil je werken waar jouw competenties het beste tot hun recht komen. Via onderstaande knop kom je op de website van Kommpass met al ruim 21 jaar ervaring in de zorg weten zij geen ander dat jij als zzp’er graag de regie in eigen handen neemt. Dat je daarnaast als zorgprofessional liever bezig bent met de patiënt dan met acquisitie, planning en administratie. Tientallen organisaties maken al gebruik van de diensten van Kommpass waardoor er ook in jouw omgeving gegarandeerd een opdracht is. Via de handige tool van Kommpass zie jij alle beschikbare diensten bij jou in de buurt, plan je ze in en laat je de gedraaide diensten uitbetalen.