Werken via Koraal als ZZP’er.

Lees hieronder het verhaal van Wilma Jadzi een ZZP verpleegkundige die opdrachten van Koraal aanneemt.

Door: Wilma Jadzi, ZZP verpleegkundige

Jullie zullen allemaal je eigen redenen hebben waarom je niet meer rechtstreeks voor een instelling werkt, maar liever via Koraal werkzaam bent in diverse ziekenhuizen en/of klinieken. Zo is dat ook bij mij, graag wil ik je vertellen waarom ik bij Koraal werk en wat mijn beweegredenen zijn.

Even voorstellen

Mijn naam is Wilma Jadzi, ik ben 57 jaar en woon in Hulten (dicht bij Tilburg) Noord-Brabant, ik werk fulltime en heb een hele lieve man die goed kan koken en mijn administratie doet. Dankzij onze perfecte samenwerking kan ik mij volledig richten op mijn werk en studies. Ik ben gespecialiseerd verpleegkundige in de intensieve zorg met de uitstroom palliatieve-en terminale zorg,  ik ben ook werkzaam voor de levenseindekliniek en werk zo af en toe als invalkracht bij het Hospice “Francines de Wind”, in Waalwijk.

Daarnaast ben ik een Effortless coach waarin ik mensen help om een moeiteloos vervullend leven te leiden, vrij van frustraties en blokkades en eindelijk het leven kunnen leven dat ze al zolang gewenst hebben. Ik kom bij mensen thuis of ze komen bij mij in de praktijk. Ik kan mij met trots een “holistisch verpleegkundige” noemen.

Hoe is deze combinatie ontstaan?

Ik ben sinds 2008 werkzaam in de zorg als ZZP-er en die vrijheid zou ik nooit meer willen missen.  Wat is die vrijheid dan precies voor mij? Ik kan zelf bepalen waar ik werk, wanneer ik werk, ik deel mijn eigen tijd in, neem vakantie wanneer het mij uitkomt. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor mijn eigen bijscholingen en cursussen die aansluiten bij mijn opleiding.

Waarom Koraal?

Koraal biedt mij  al 4 jaar de mogelijkheid om de diensten waar mijn voorkeur naar uitgaat zoveel mogelijk te overleggen en in te plannen wat bij mijn schema past, daarvoor wil ik Linda een grote pluim geven. Zij denkt met mij mee en samen komen wij er altijd wel uit.

Het jakkeren en jagen in de ziekenhuizen waar geen persoonlijke aandacht en tijd meer is voor de cliënten, had mijn gevoel van goede zorg te willen leveren, zoals ik het gevoel heb dat het moet, niet meer mogelijk is en daardoor veel te wensen overlaat voor de lijdende cliënt.

Mijn voorkeur gaat uit naar het werken in de klinieken waar het vaak aankomt op zelfinzicht, er meer ruimte is voor eigen initiatieven, korte lijnen, sneller overleg, meer waardering en respect is voor elkaar en vooral zeer tevreden cliënten.  Dat maakt het samenwerken ook een stuk prettiger, je kent elkaar omdat de groep medewerkers binnen de kliniek een stuk kleiner is.

Daarnaast zijn de medewerkers van Koraal een aanspreekpunt als er een probleem is op het werk of er loopt iets niet zoals gewenst. Als ZZP-er was ik dit niet zo gewend maar werd erg fijn geholpen met hun inzicht en inzet of het bieden van een luisterend oor.

Er zijn nooit problemen met betalingen, Koraal betaalt altijd keurig op tijd. Daarnaast bemerk je dat de collega’s het met elkaar ook goed kunnen vinden en er een fijne sfeer hangt, Daar voel ik mij bij thuis.

De jaarlijkse feestjes zijn ook heel gezellig, het is altijd iets bijzonders en goed voor de teamspirit. Chapeau alle medewerkers van Koraal.

Mijn verhaal

Ik werkte als verpleegkundige in het Hospice en daarna bij  Daniel Den Hoed in Rotterdam  en heb mijn specialisatie via het Erasmus gedaan. Zowel in het Hospice als op de afdeling palliatieve pijnbestrijding van “Daniel Den Hoed”, vroeg ik mij af, hoe zou ik de lijdende patiënt zowel fysiek als mentaal beter kunnen helpen met het verwerken van functie verlies of fysieke en mentale pijnverwerking.

Veel patiënten hebben nog veel zaken te regelen voordat zij overlijden, om pijn te bestrijden krijgen zij snel hoger oplopende doseringen opiaten wat niet altijd een positief effect heeft op het helder kunnen denken of handelen. Of de mentale pijn of angst onderdrukt wordt door medicatie neemt nog niet het mentale lijden of de angst weg.  Ik bleef erover nadenken in december 2015 kwam ik in aanraking met neurowetenschappen. Er ging een wereld voor mij open ik heb veel boeken gelezen over neurowetenschappers en hun onderzoeken en inzichten. Interessant zijn de werken van:

”Molecules of emotion”

Dr. Candace B. Pert

”The biology of belief”

Dr. Bruce Lipton

”You are the placebo”

Dr. Joe Dizpenza

Dit gaf mij een heel ander inzicht in de medische wereld tot nu toe, er ging een nieuwe wereld voor mij open. Dus je bent in staat om je gedachten, gevoelens en gewoonten, gedrag hebbelijkheden en onhebbelijkheden van jezelf te kunnen omzetten naar positiviteit. De neuro-plasticiteit van de hersenen zijn door de juiste benadering te beïnvloeden om tot een positief denken te komen zonder stress of angsten. Die gedachte alleen maakte dat ik nog meer wilde leren.

Ik ben in maart 2017 begonnen met Mind Eye Power en daarna doorgegaan voor de opleiding tot Effortless Coach. Ik leerde over de plasticiteit van de hersenen die wel degelijk tot een ander gedrag kunnen leiden waar jij en ik als mens gelukkig mee kunnen zijn. Je kunt het vergelijken met het resetten van een computer. Eindelijk ben je de persoon die je graag wilt zijn en zijn je angsten geen angsten meer.  Dit had zo een positieve invloed op de patiënten waar ik mee werkte, dat het mij soms verbaasde waartoe een mens in staat is tot verandering te komen. Een aantal cliënten hebben veel baat ondervonden bij de sessies die zij ondergaan hebben, ze voelden zich beter dan ooit, hebben weer zin in het leven of kunnen omgaan met hun ongemakken. Als hun  doel bereikt is, voelde ik blijheid en dankbaarheid voor deze cliënten.

Dat ik nog veel meer kon met deze wetenschap was mij nog niet bekend, ik kan nu mensen helpen met allerlei angsten b.v. vliegangst, straatvrees, burn-out enz. Er zijn vele toepassingsmogelijkheden. Mocht jezelf interesse hebben kun je een “ontdekkingssessie doen”, kijken waar je staat in het leven en waar je naar toe zou willen.

Ik ben nog lang niet uitgeleerd, zou nu al een tweede leven wensen. Dankzij de fijne samenwerking met Koraal is het opbouwen van mijn eigen praktijk mogelijk. Ik hoop nog veel mensen te kunnen en mogen helpen. En mijn praktijk is al open sinds januari 2018!

Ook aan de slag als zzp’er in de zorg?

Neem contact op via mail of gebruik het formulier.