Detacheren via koraal als operatieassistent

De vraag naar Operatieassistenten is de laatste jaren flink gegroeid. Door de grote behoefte aan zorgpersoneel bij zorginstellingen en een opvallend tekort aan OK-assistenten, is detachering voor veel zorginstellingen de ideale oplossing omdat ze dit inzetten als “flexibele” schil. Prettig voor de instelling zodat ze een tekort (bijvoorbeeld bij zwangerschap van een personeelslid) op kunnen vangen. Tevens komt dit de professionele en persoonlijke ontwikkeling van de detacheerder ten goede, denk hierbij aan andere technieken en nieuwe specialismen. In dit blogbericht wordt besproken wat detachering inhoudt en waarom detachering voor operatieassistenten een mooie nieuwe uitdaging kan zijn. 

Wat houdt detacheren in?

Detacheren betekent simpel gezegd: personeel wordt tijdelijk ingezet bij een organisatie, terwijl het personeel onder contract staat bij het detacheringsbureau Koraal. Het contract bij een detacheringsbureau is geheel vergelijkbaar als in loondienst bij een instelling, CAO, verlofdagen, ORT, vast salaris, eindejaarsuitkering en omdat je flexibeler gaat werken zorgt Koraal voor een leaseauto en een plus op je inkomen. Meestal gebeurt dit op basis van langdurige overeenkomsten. Zo zijn er verschillende contractvormen mogelijk zoals een contract voor bepaalde tijd, een contract voor onbepaalde tijd, een project-contract en een oproepcontract. Dit contract wordt in overleg gesloten zodat het contract voor beiden partijen passend is.  

Detachering houdt in dat het personeel flexibel inzetbaar is en vaak op verschillende plekken werkt. Flexibele inzet gaat altijd in overleg. Bij Koraal gaat dit naar wens van de zorgprofessional en opdrachtgever. De duur van de flexibele inzet, bijvoorbeeld 6 of 12 maanden en de plaats waar je wil werken. Iedere instelling heeft zijn specialismen en zodoende kun je je ontwikkelen op de specialisaties die je wenst. Jij, de zorgprofessional staat hierin centraal. 

 

Operatieassistent.

Als operatieassistent ervaar je vele voordelen wanneer je gebruik maakt van detachering. Hieronder zijn de voordelen voor je op een rij gezet.

l

Contractvormen.

Als detacheerder op de operatiekamer heb je de mogelijkheid om flexibel te werken en ervaar je ook de zekerheid van een vast contract.

Doorbetaling.

Tussen je opdrachten door wordt je gewoon doorbetaald door het detacheringsbureau.

1

Diversiteit.

Je komt in aanraking met diverse zorginstellingen, werkwijzen en collega’s 

Salaris.

Wanneer jij flexibel inzetbaar bent, is jouw salaris vaak ook gunstiger.

Scholing.

Diverse scholingsmogelijkheden gedurende jouw loopbaan.

Begeleiding.

Persoonlijke begeleiding bij het zoeken van de juiste positie.

Het proces.

Als je wilt beginnen of al werkt als OK-assistent en hebt gekozen te gaan werken als detacheerder, dan ga je samen met het detacheringsbureau opzoek naar geschikte opdrachten. Dit kunnen lange en korte opdrachten zijn, dat ligt met name aan jouw voorkeuren en locatie. Wanneer je begint met jouw opdracht als OK-assistent blijft het detacheringsbureau gewoon jouw werkgever en betrokken bij jouw ervaringen. Wanneer het bij een opdracht goed gaat, probeert het detacheringsbureau je vaak langer bij deze opdracht te houden. Zo niet? Dan wordt er vaak gezocht naar een nieuwe opdracht. 

Voordelen werken als operatieassistent bij Koraal.

N

Salaris.

Koraal zorgt voor een bovengemiddeld salaris.

N

Scholing.

Diverse scholings mogelijkheden gedurende jouw loopbaan.

N

Begeleiding.

Begeleiding en ondersteuning vanuit Koraal.

N

Contract.

Diverse contractvormen mogelijk (ZZP, flexibel, tijdelijk of vast).

N

Personeelsuitjes.

Jaarlijks terugkerende personeelsuitjes, zoals o.a. Het Koraal Skiweekend.

N

Bonus.

Een welkomstbonus van €3000,-.

N

Reiskosten.

Reiskostenvergoeding namens Koraal.

N

Bijscholing.

Koraal regelt jaarlijkse bijscholing.

N

Scholingsbudget.

Persoonlijk scholingsbudget (nationaal of internationaal te besteden).

N

Lease auto.

Koraal zorgt voor een lease auto.

Ervaringen van zorgprofessionals die via Koraal gedetacheerd worden.

Operatieassistent, 36 jaar

“Ik geniet van elke dag werken! De afwisseling en variatie maken elke dag een uitdaging. Koraal helpt mij met de juiste ervaring en kennis waardoor ik met zelfvertrouwen op de werkvloer sta.”

Operatieassistent, 27 jaar

“Gelukkig nemen ze bij koraal alle verbeterpunten mee zodat ze er zelf van kunnen leren en dit ook kunnen verbeteren. Ik zie voor mezelf nog een leuke en goede toekomst bij Koraal waar ik hopelijk nog lang mag werken!

In gesprek over jouw mogelijkheden?

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of neem zelf contact op via Whatsapp, email of telefoon.