Wat doet een detacheringsbureau?

Een detacheringsbureau leent personeel uit aan een andere partij. In het geval van Koraal ga je als detacheerder aan de slag in ziekenhuizen en/of andere zorginstellingen.

Wat zijn de verschillen tussen een detacheringsbureau en een uitzendbureau?

Er zijn veel mensen die onterecht denken dat detacheringsbureau een ander woord voor uitzendbureau is. Gelukkig zijn er genoeg verschillen tussen de twee die laten zien dat een detacheringsbureau en een uitzendbureau anders zijn. Zo kom je bij detachering als werknemer in vast dienstverband van het detacheringsbureau. Je wordt dan vaak voor een langere periode gedetacheerd aan een andere organisatie.  En ben je verzekerd van werk en salaris. Je bent daarentegen als uitzendkracht niet verzekerd van werk en salaris. Bij een uitzendbureau krijg je vaak een contract per opdracht en ben je dus niet verzekerd van een vast aantal uur per maand.

Werk je voor het detacheringsbureau of de zorginstelling?

Detacheren in de zorg houdt in dat je voor het bureau werkt. In opdracht van Koraal werk je voor een zorginstelling. Dit betekent dat het detacheringsbureau (Koraal) het werkgeversrisico draagt. Tevens zal Koraal jouw salaris betalen gedurende de overeenkomst.

Waarom zou je gaan detacheren?

Iedereen heeft zo zijn eigen reden om aan detachering te beginnen. Een groot aantal van de mensen die beginnen aan detachering is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Door een kijkje te nemen in verschillende instellingen en mee te draaien krijg je niet alleen een enorme toegevoegde waarde voor de zorginstelling. De mogelijkheid bestaat ook dat je in vastdienstverband gaat bij de instelling waar je je echt op je plek voelt. Naast carrière mogelijkheden zijn er nog tal van voordelen zoals: betere verdiensten, flexibeler werken en internationale mogelijkheden. Je vraag je misschien af of er ook nadelen zijn aan het werken via een detacheringsbureau. Veel detacheerders voelen zich binnen de ziekenhuizen en zorginstellingen als de duurbetaalde buitenstaander. Het maakt niet uit hoe leuk je bent, als er mensen weg moeten ben jij de eerste die er uitgeschopt wordt. En als je bijvoorbeeld een opleiding wil gaan volgen moet je dat vertellen aan 2 partijen. Toch vindt bijna iedereen dat de voordelen van detachering opwegen tegen de nadelen.