Hoe leuk je baan ook mag zijn en wat voor mens-mens je ook bent, op elke werkplek zijn ze wel te vinden. Ja, we hebben het over die vervelende collega. De collega die hoe hard hij ook zijn best doet om jouw beste vriend te zijn, toch het bloed onder je nagels vandaan krijgt. Maar alweer veranderen van baan is ook geen optie, hoe ga je hier dan mee om?

5 stappen naar het overleven van vervelende collega’s

01

We beginnen gelijk hard, maar bedenk dat iemand misschien wel precies hetzelfde over jou denkt. En jij daar waarschijnlijk ook niet zo veel aan kan doen. Geef je collega dus ook een kans.

02

Of probeer je meer te focussen op de leuke delen van je baan en andere collega’s.

03

Je bent toch bijna elke dag met je collega’s. Ga eens een gesprek aan met deze irritante collega en kom erachter welke gemeenschappelijke kwaliteiten/ hobby’s/ interesses jullie hebben. Op deze manier vind je al iets om het over te hebben en ga je elkaar misschien nog wel aardig vinden.

04

Als het echt een zeiker is reageer dan alleen maar met positieve comebacks. Niet alleen negativiteit beïnvloed een ander, maar ook positiviteit. Hopelijk voor jou wordt deze collega een stukje positiever door deze aanpak.

05

Niet alleen op school zijn er pestkoppen maar dat gaat ook gewoon door in het werkveld. Maar de aanpak in het werkveld is wel iets anders dan vroeger op school. In dit geval is het beste met de persoon te praten en duidelijke voorbeelden te geven waardoor jij je gepest voelt en of dit op een andere manier kan. Mocht dit echt niet helpen kan je altijd nog naar je baas of HR gaan.

Mocht je nou echt even afstand willen doen van je collega’s misschien is dan detacheren wel iets voor jou. Bekijk hier waarom flexibel werken bij jou past!

Ben je Nederland helemaal even beu? Misschien is een baan in het buitenland dan wel iets voor jou! Korint is onze partner en verzorgd voor zorg professionals een baan in het buitenland