Actief blijven op Facebook, Twitter, Pinterest, Snapchat en dan ook nog op LinkedIn? We horen jou al denken, daar heb ik dus écht geen zin in. Toch is het belangrijk om dit sociale netwerk op orde te hebben, hoe doe je dit zo effectief mogelijk? Lees deze tips!

01

Werk aan je netwerk

Solliciteren is niet de belangrijkste functie van LinkedIn. Dit is een grote misvatting over dit platform. Het opbouwen van een professioneel netwerk is voor iedereen handig, misschien op de korte termijn maar zeker op de langere termijn gaat dit zijn vruchten afwerpen. Wellicht voor een nieuwe baan ooit?

02

Juist voor zorgprofessionals

Er zijn veel zorggerelateerde LinkedIn groepen. Ook zorginstellingen delen zelf veel informatie via dit kanaal. Via deze groepen bij ij op de hoogte van de nieuwste trends, ontwikkelingen en vacatures binnen jouw vakgebied.

03

Een openbaar CV

Iedereen kan (een gedeelte) van jouw LinkedIn profiel zien. Wellicht schrikt dit een beetje af. Maar er staat alleen formele werkinformatie op. Waarschijnlijk word je liever zo online gevonden dan compleet beschonken op Facebook, toch?

04

Nooit meer solliciteren

Als jij jouw LinkedIn pagina up-to-date blijft houden zullen er genoeg werkgevers zijn die jou in de gaten zullen houden. Knal een berichtje op LinkedIn dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging en je wordt gegarandeerd benaderd om een bakkie te komen doen.

05

Blijf op de hoogte

Een grote misvatting over het gebruiken van LinkedIn is dat je het alleen nodigt hebt als je een nieuwe baan zoekt. Dat is namelijk niet het geval. Door het gebruik van de groepen van dit platform kun jij goed op de hoogte blijven van alles wat er speelt binnen jouw beroepenveld.

06

Deel jouw kennis en ervaringen

Het is toch zonde van alle professionele kennis in jouw hoofd om dit niet te delen met jouw collega’s? Vaak kan het met 1 simpele druk op de knop gepiept zijn. Zoals dit bericht over LinkedIn en zorgprofessionals. Druk hieronder op het LinkedIn icoontje en plaats het op jouw tijdlijn.