De meest opvallende medische missers zijn te vinden in dit artikel. Nu maar hopen dat jullie dit nooit zal overkomen!

Balletje Balletje

Bij deze medische misser gaat het om een verkeerde operatie. Door onduidelijkheid op de operatiekamer is er een kerngezonde testikel van een 47-jarige man verwijderd.
De patiënt klaagde over pijn in de rechter testikel. De artsen besloten deze testikel te verwijderen omdat er een kans bestond dat er een tumor in zou zitten. Het operatieteam uit Los Angelas verwijderde vervolgens de linker testikel.
Zijn vrouw klaagde vervolgens het West Los Angelas VA medisch centrum aan. Ze eiste een bedrag van $200.000.

Een souvenir van 30 centimeter

In juni 2000 let Donald Church zich opereren in Washington. De 49-jarige man liet hier succesvol een tumor verwijderen. De chirurgen hadden echter onbewust deze tumor vervangen door iets anders.
Er werd namelijk een plaat van bijna 30 centimeter achtergelaten in de patiënt. Deze werd er gelukkig snel weer uitgehaald en de patiënt was kerngezond. Aangezien ook deze fout in Amerika gemaakt is, heeft het ziekenhuis een bedrag van $97.000 betaald aan Donald.

Een open-hart operatie .. op de verkeerde patiënt

Een 67-jarige vrouw onderging een simpele algemene operatie. De dag na deze procedure onderging ze echter een tweede operatie. Ze werd wakker in het ziekenhuis en ze werd getransporteerd naar de afdeling cardiologie. Ze werd voor een uur lang geopereerd. Doktoren hadden een gaatje in haar lies geboord en gingen langzaam omhoog richting het hart. Een operatie waar veel risico aan verbonden is dus.
Rond dat moment ging de telefoon, een dokter van een andere afdeling vroeg “wat ben je met mijn patiënt aan het doen?” Er was toch niets mis met haar hart? De cardioloog bekeek haar rapport en kwam tot de schokkende conclusie dat ze de verkeerde patiënt op de tafel hadden liggen. De vrouw werd vervolgens in een stabiele conditie terug gebracht.

Met het verkeerde been uit bed gestapt?

Dit was waarschijnlijk de medische misser die het meest in de media verschenen is. In 1995 amputeerde een chirurg het verkeerde been van een patiënt. De 52-jarige Willie King was de ongelukkige patiënt.
Hoe deze catastrofale fout gemaakt kan worden is nog steeds niet helemaal bekend. De gevolgen zijn daarentegen wel bekend. De chirurg in kwestie verloor zijn licentie voor 6 maanden en betaalde een boete van $10.000. Verder moest hij een extra $250.000 betalen aan de patiënt. Het ziekenhuis in Tampa betaalde ook nog eens een slordige $900.000 aan Willie King.

Selfie op de OK

Of dit in het rijtje “medische missers” valt, is lastig te zeggen. Een misser is het wel. We vonden hem te opvallend om niet met jullie te delen.
Een arts uit Moldavië vond het nodig om tijdens een bevalling van een vrouw een foto van zichzelf te maken.
Sergiu Sochirca (zo heet de arts in kwestie) kwam zwaar in de problemen door deze actie. Hij plaatste deze foto namelijk op zijn Facebook. Het ministerie in Moldavië heeft het ziekenhuis verzocht om de man te schorsen.