Nederlandse gezondheidszorg behoort tot de absolute wereldtop

We mogen trots zijn op ons koude kikkerlandje! Het zorgstelsel in Nederland fungeert namelijk uitstekend, in vergelijking met de zorgstelsels van de andere landen in Europa. Onderzoek van The Commonwealth fund (CWF), heeft een uitvoerig onderzoek gedaan naar de gezondheidszorg van 11 westerse landen en wij zijn de beste! 

Nederland werd vergeleken met Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Noorwegen, Zweden, Nieuw-Zeeland en Amerika. Niet de minste landen dus. Volgens het CWF, een private stichting uit Amerika die de kwaliteit van de gezondheidszorg wil verhogen, komen wij als beste uit de test.

Het verschil werd met name gemaakt door de toegankelijkheid in de zorg. We zijn goed bereikbaar, met name buiten de kantooruren. De wachttijden binnen de ziekenhuizen zijn ook relatief kort. Al het papierwerk wat er hier ingevuld moet worden bleek ook niet voor niets te zijn, patiëntendossiers worden in geen enkel land zo goed bijgehouden als in Nederland. Verder stelt het CWF dat er slechts minimaal gebruikt gemaakt wordt van SEH omdat ziekenhuizen hier snel kunnen schakelen. Tot slot gaf het rapport aan dat Nederlanders aangeven zelden ‘onnodige zorg’ te krijgen. Nederland blinkt niet uit in het adviseren van een leefstijl en nazorg na ontslag in het ziekenhuis. We presteren hier gemiddeld in, hier zou de ruimte voor verbetering dus nog liggen.

%

Health Consumer Index ( 0 - 1000 )

%

Patiëntevredenheid

De onderzoekers presenteerde het rapport met lovende woorden voor Nederland, de gezondheidszorg van de lage landen werd bestempeld als: ‘het voorbeeld van een stelsel dat werkt’.

Wij zijn trots dat wij samen met jullie onderdeel mogen zijn van dit succesvolle zorgstelsel. Detachering en flexibel werken draagt zonder meer bij aan de kwaliteit van de Nederlandse gezondheidszorg. We hopen ook in 2017 weer samen met jullie een aandeel te kunnen leveren om de Nederlandse gezondheidszorg tot de internationale top de laten behoren.

Wil jij ook flexibel werken in de zorg?

Stuur dan een open sollicitatie naar ons! En wij nemen graag geheel vrijblijvend contact met je op om jouw mogelijkheden te bespreken.