Het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal werd verrast door een ongewenste bezoeker in de operatiekamer. Een vlieg wist namelijk een weg naar de operatiekamer te vinden, waardoor er een hoop hectiek ontstond in Stadskanaal. Naar verwachting zal de operatiekamer nog 3 weken gesloten moeten blijven, om volledige veiligheid te kunnen garanderen.

Als je denkt dat er tijdens een aflevering van “Breaking Bad” veel aandacht aan een vlieg wordt gegeven, zul je hier helemaal van schrikken. Er is namelijk besloten om deze week een intensieve insectenbestrijding te laten komen, de gevel wordt geïnspecteerd op eventuele openingen en ook het dak zal een grondige inspectie ondergaan. Hoewel de vlieg door middel van een verbouwing naar binnen wist te glippen, wil het Refaja geen enkel risico nemen.

”Omdat we de patiëntveiligheid voorop stellen en daarin geen enkel risico nemen, is besloten geen operaties op het OKC uit te voeren totdat een oplossing voor dit probleem is gevonden.”

Het personeel moest afgelopen week dus creatief omgaan met de middelen. Verpleegkundigen en OK-personeel moesten halsoverkop naar Emmen en Hoogeveen verkassen om daar de geplande operaties uit te voeren. De spoedgevallen waar geen directe operaties nodig zijn kunnen wel gewoon doorgaan in dit ziekenhuis, ook de verloskunde-afdeling loopt geen gevaar.

Wil jij helpen met het oplossen van dit vliegenprobleem? Reageer dan op een van onze vacatures in deze regio!