De een maakt het misschien vaker mee dan de ander, maar we hebben het allemaal wel een meegemaakt. Ja, we hebben het over kokhalzen. Het wordt ook vaak geassocieerd met misselijkheid en het gevoel dat je bijna over je nek gaat. Zeker als zorg personeel maak je situaties mee die misschien wel tot kokhalzen kunnen lijden. Sommige mensen hebben het al als ze iets vies eten. Dus speciaal voor iedereen die wel eens in de situatie komt dat je moet kokhalzen hebben wij tips opgesteld om dit te kunnen onderdrukken. 

Tips

Eigenlijk is kokhalzen een manier om je te beschermen. Het zorgt er namelijk voor dat je niet gaat stikken. Zoals hierboven al vermeld hebben sommige mensen er al last van bij het eten van iets wat voor hen als vies beschouwd wordt. Het is dan handig om dit soort voedsel te vermijden. Daarnaast kan kokhalzen ook psychologische oorzaken hebben. Wanneer het bijvoorbeeld door een angst is is het belangrijk om in deze situaties je ademhaling leren onder controle te houden. Hier zijn verschillende oefeningen voor en voor iedereen werkt weer wat anders, daarom is het van belang uit te zoeken welke het beste voor jou werkt. Voor sommige werkt het om muziek te luisteren, te neuriën, te mediteren, etc. 

Als kokhalzen vaak voorkomt bij jou door misselijkheid is het misschien verstandig te kijken waar deze misselijkheid vandaan komt. En samen met je huisarts te kijken om een anti-misselijkheidsmiddel te gebruiken. 

Maakt niks jou misselijk of angstig? En lijkt het jou wat om flexibel aan de slag te gaan voor Koraal?