Wat doet een Obstetrie verpleegkundige?

Een obstetrie verpleegkundige houdt zich bezig met alles rondom de zwangere vrouw en de geboorte van het kind.

Een dag als..

Een dag als obstetrie verpleegkundige is nooit hetzelfde, je bent een echte allrounder, je werkt met veel verschillende mensen en je hebt veel verschillende taken. Zo werk je met vrouwen die problemen hebben/hebben gehad met de zwangerschap, tijdens de bevalling of in het kraambed. Daarnaast werk je ook met vrouwen die moeite hebben met zwanger worden.

Begeleiding naar de bevalling toe.

Als obstetrie verpleegkundige verzorg en verpleeg je vrouwen die begeleid worden door een gynaecoloog. Je helpt de patiënten bij het wassen, eten en bij de verzorging van hun uiterlijk. Je ruimt op, verschoond bedden en ondersteunt de gynaecoloog bij de bevalling.

Nazorg na de bevalling.

Na de bevalling ben je nog niet klaar! Je begeleidt de kraamvrouw met de verzorging en voeding van hun pasgeboren baby. Verder ondersteun je jouw collega’s door het geven van injecties of bijvoorbeeld het observeren van de wond bij een keizersnede op bloedverlies. Daarnaast houdt je de gezondheidstoestand van de vrouwen in de gaten.

Teamplayer.

Je werkt onder leiding van een afdelingshoofd samen met andere verpleegkundigen. Je houdt collega’s op de hoogte van de situatie van de patiënten die je onder je hoede hebt en je stemt de hulp op elkaar af.

Het zijn van obstetrie verpleegkundige is mensenwerk.

Daarnaast moet je bij het uitvoeren van bepaalde handelingen zoals injecties geven, bloeddruk meten en bij het assisteren bij de bevalling zorgvuldig en voorzichtig te werk gaan. Inlevingsvermogen en geduld zijn dan ook belangrijke onderdelen van jouw werk. Daarnaast werk je continu met mensen die in een zware periode zitten van hun leven, dit kan wel eens stressvol zijn.

Rots in de branding.

Bij onverwachte situaties ben jij de schakel tussen het probleem en de oplossing. Jij bepaald of je het probleem zelf op kan lossen, of dat je een ander moet waarschuwen. Dit vereist veel inzicht en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Bij echte noodgevallen moet je snel en efficiënt kunnen ingrijpen.

Samenvattend

Als obstetrieverpleegkundige moet jij beschikken over de volgende kwaliteiten:

N

Inzicht

N

Efficiëntie

N

Inleveringsvermogen en geduld

N

Oplossend vermogen

N

Stressbestendigheid

Aanmelden Obstetrie verpleegkundige.

Vul onderstaand formulier in en wij nemen (vrijblijvend) contact met je op voor een gesprek over jouw mogelijkheden.


Heb je een vraag?

Ons team staat voor je klaar.

Onze vacatures.

Wil je kijken of er al een concrete vacature voor jou online staat? Check dan onze vacatures.