Om de beste groeimogelijkheden voor jouw praktijk te bepalen, moet je jouw potentiële groeimogelijkheden systematisch evalueren. Het is belangrijk om te evalueren of je de positie van jouw medische praktijk wilt consolideren of manieren wilt vinden om te groeien. Als je besluit dat jouw prioriteit groei is, moet je zorgvuldig plannen als je wilt slagen.

Groei heeft zijn risico’s, maar de juiste strategie kan stabiliteit, veiligheid en winst op lange termijn opleveren. Zodra je de huidige sterke punten, zwakke punten, kansen en bedreigingen voor jouw praktijk hebt beoordeeld en weet hoe goed het is om ermee om te gaan, kan je doorgaan naar de volgende fase, een groeistrategie opbouwen.

Het belang van groei in de medische praktijk

De focus van jouw medische praktijk verandert naarmate deze verder gaat dan de opstartfase. Het identificeren van kansen voor groei wordt een prioriteit om de duurzaamheid van de praktijk te waarborgen. Je kan de groei meten door te kijken naar belangrijke statistieken zoals jouw omzet, winst, patiënt volume, marktaandeel, etc.

Bepalen welke maat het meest accurate beeld geeft van de prestaties van jouw praktijk kan echter zowel afhangen van jouw specialiteit als van welke fase de praktijk heeft bereikt. Over het algemeen is een combinatie van omzet en winst voor de winst de meest gebalanceerde manier om groei te meten.

Waar te beginnen

Zelfs als je tevreden bent met je huidige prestaties, is het belangrijk om te blijven zoeken naar manieren om te ontwikkelen. Als je dat niet doet, loop je het risico dat je concurrenten de ruimte krijgen om te groeien en marktaandeel van je te nemen, wat je positie ernstig zou kunnen verzwakken. Gaan voor groei kan daarom beginnen met een consolidatie van jouw huidige markten.

Om een ​​succesvolle groeistrategie uit te werken, moet je exact weten in welke vorm je medische praktijk is. Dit zal je helpen ervoor te zorgen dat jouw praktijk op de juiste manier is gestructureerd om van de door je gekozen groeistrategie een haalbare optie te maken.

Consolideer bestaande prestaties

Hoewel je wellicht meer tijd en middelen besteedt aan het ontwikkelen van de praktijk, moet je er zeker van zijn dat de kern van het bedrijf nog steeds goed presteert. Het is van belang om je bestaande patiëntenbestand niet te verwaarlozen, omdat dit jouw groei zal ondersteunen en de cashflow zal bieden die je in deze fase nodig zult hebben. Timing is essentieel voor het succes van elke groeistrategie.