Word geen OK-fossiel

Je kent ze wel, de koffiedrinkende, norse, oude OK-managers. Na jarenlang dezelfde handelingen gedaan te hebben zitten ze doodongelukkig vastgeroest in die operatiekamer. Initiatief nemen is fout, laat staan nieuwe technologieën implementeren. Inderdaad, we hebben het over de OK-fossielen anno 2017.

De zorg verandert

Er vinden veel veranderingen plaats binnen de Nederlandse gezondheidszorg.  Zaken zoals het werken met ZZP-ers en andere flexibele krachten is hier een voorbeeld van. Veel managers zien hier de voordelen al van in, een aantal helaas nog niet. Verder is de digitalisering van de zorg nog steeds een probleem waar veel zorgmanagers mee kampen. We leven in 2016. Het tijdperk van de analoge hulpmiddelen is voorbij. Het is belangrijk dat niet alleen de zorginstelling maar ook de managers hier in mee gaan.

Hoe zorg je ervoor dat jij geen OK-fossiel wordt?

Voorkom dat jij een OK fossiel wordt. Er zijn talloze manieren om dit te voorkomen. Lees bijvoorbeeld over de huidige ontwikkelingen, heb passie voor je vak. Binnen de gezondheidszorg zijn er veel vakbladen en vakbonden die de nieuwste feitjes aan de man brengen. Doe daar je voordeel mee.

Het klinkt misschien cliché, maar de praktijk leert dat het nodig is: Praat met collega’s. Zowel binnen als buiten jouw eigen zorginstelling. Een effectieve optie om dit te bewerkstelligen is om flexibel te gaan werken naast je vaste baan. Zo zie je processen en technologieën van andere zorginstellingen. Detacheringsbureaus in de zorg kunnen jou daar mee helpen. Kennis delen is de sleutel tot innovatieve ideeën. Maak daar gebruik van.

Blijf dus op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en word geen OK-fossiel, die zijn er namelijk al genoeg.