Koraal is 20 jaar!

En daar zijn we trots op! Bekijk hieronder Koraal PMS door de jaren heen.

Hoi! Het is feest!

We hebben met Koraal veel meegemaakt in de laatste 20 jaar, diepte- en hoogtepunten en zodoende zijn we sterk geworden. Daar kunnen we trots op zijn.
Intussen staat er een krachtig Koraal PMS label. Ruim 100 klanten in Nederland en een enorme diversiteit aan medewerkers.

Koraal PMS heeft door deze groei moeten kiezen om labels toe te voegen, in Zwitserland met Koraal CH, Korint Werving & Selectie Duitsland, Nederland, Belgie en EU, FYGO voor de fysiotherapie, Kommpass ons label voor ZZP-ers en MSP service, Korma ICT & Marketing en Zorgjob als vacaturesite. Er staat inmiddels een aardig “bolwerk”.

Dit allemaal door ieders inzet. Door collega’s, vrienden, zakenpartners, familie, klanten en toeleveranciers.

Het is feest!

In deze tijd “afstand” feest, maar zodra het weer kan gezamenlijk op een gezellig feest.

Groeten
Harrie, Richard en Erick

  

Interviews van de beginjaren met Harrie, oprichter Koraal PMS (1997, 1998 en 2007).

Ook hebben we wat foto’s uit de oude doos gehaald door de jaren heen.

2011

Bekijk onze oude beurswand en onze “opvallende” smart in actie 😎. Ook was dit het eerste jaar dat wij een skiweekend organiseerden.

2012

We deden mee aan de Tilburg ten Miles 💪. Ook de jeugd presteerde boven verwachtingen. We zijn verhuisd 🚚 naar Droogdokkeneiland en organiseerde onze jaarlijkse KoraalDag in Zeeland Brouwersdam. En ook het 2e skiweekend was een succes.

2013

Wij organiseren het eerste “Symposium in de zorg” en de eerste serieuze MTB training voor Alpe D’huzes.

2014

We doen weer mee met de Tilburg Ten Miles en het “Symposium in de zorg” groeit in organisatie en bezoekers. 🏆

2015

Onze collega Anneke loopt de Nijmeegse 4-daagse en we starten 2 sponsor ships. We gaan het Talenten Team Kitesurf en de F’jes van de Reeshof, Tilburg sponsoren. Tevens sluiten we dit jaar met een laatste editie van het “Symposium in de zorg”. Beste en grootste ooit!

2016

We gaan weer verhuizen, dit keer naar de Bredaseweg te Tilburg. Dit vieren we met een grote kerstborrel in de oude kapel van het nieuwe pand. Een groots feest met Live muziek en lekker eten. Ook mogen we dit jaar onze collega Ilse feliciteren met een mooie volleybal prestatie. En krijgen wij het sbb keurmerk.

2017

De eerste Koraal Fiets wordt uitgedeeld! De Jaarlijkse scholingsdag wordt op het nieuwe kantoor gegeven en we sluiten het jaar af met een heerlijk diner + borrel bij Ouwehands dierenpark.

2018

Het nieuwe design van de beurswand gaat voor het eerst mee naar een beurs. Ook is dit het jaar dat de scholingsdag enorm wordt geprofessionaliseerd en uitgebreid met diverse activiteiten.

2019

Door de meeste medewerkers uitgekozen tot het beste Skiweekend van Koraal sinds de oprichting! 

2020

We gaan voor een betere wereld. Met meest recentelijk de komst van onze elektrische auto’s zijn we klaar voor de toekomst!

Wat mooie woorden van enkele medewerkers van nu.

Hoe ben je ooit bij Koraal terechtgekomen?

Eigenlijk een beetje via via. Koraal was veel werkzaam bij het ziekenhuis waar ik werkzaam was. Voor mij was het dan ook een logische keuze om voor Koraal te kiezen toen ik opzoek was naar een 0-uren functie. Later ben ik door Koraal benaderd om te kijken of ik niet helemaal wilde overstappen, en fulltime wilde komen werken. Een goede vraag die precies op het goede moment kwam.

Hoelang ben je al werkzaam voor Koraal?

​Ik ben op 1 maart 2016 begonnen met het werken om 0-urenbasis. Precies één jaar later op 1 maart 2017 ben ik fulltime in dienst gekomen bij Koraal.

Welke functie heb je bij Koraal?

In het begin ben ik werkzaam geweest als operatieassistent voor Koraal. Ik was dus vooral op de werkvloer te vinden en heb dit ook altijd met plezier gedaan bij Koraal. Vanaf 1 januari 2018 ben ik langzamerhand meer gaan werken op kantoor (backoffice) en ben ik later volledig overgestapt. Nu ben ik werkzaam als Accountmanager NL en werk ik zo af en toe nog een dagje als operatieassistent, want ook dat blijf ik heel leuk vinden om te doen!

Wat vind je het leukste aan werken bij Koraal?

De diversiteit in mijn werkzaamheden. Het vele persoonlijke contact met onze medewerkers maar ook met onze opdrachtgevers. Iedere dag leer ik weer nieuwe dingen en blijf ik mezelf uitdagen om verder Koraal verder te ontwikkelen. Koraal geeft je deze kansen ook. Verder werken we in een leuk team zowel in de backoffice als op de werkvloer.

Waar haal jij de meeste energie uit bij je werkzaamheden?

Heel simpel: als onze medewerkers die werkzaam op de werkvloer tevreden zijn met zowel ons als hun opdracht. Deze medewerkers zijn het visitekaartje van Koraal, dus voor mij ook heel belangrijk dat ze Koraal positief overbrengen.

Wat is het mooiste (herinnering) wat je tot nu toe hebt meegemaakt bij Koraal?

​Dat zijn er al meerdere maar laten we het er op houden dat deze herinneringen op het skiweekend ontstaan zijn 😉. Maar op persoonlijk gebied is dit toch zeker wel dat ik de kans kreeg om door te groeien naar accountmanager. Een mooie kans die ik met beide handen heb aangegrepen. 

Voor welke collega heb jij de meeste bewondering?

Ik kan hier niet een specifieke collega noemen maar wil bij deze vraag juist alle medewerkers op de werkvloer noemen. Zij zijn dag in en dag uit aan werk en laten hierbij zien dat Koraal een leuke werkgever is. De bewondering ligt ook bij de trouwe werknemers die al jaren voor ons werken. Zij hebben al veel meegemaakt in de gezondheidszorg maar laten nog steeds zien hoe stabiel Koraal hierin kan zijn. Chaupeau!

Ben je al wel eens mee geweest op het jaarlijkse skiweekend van Koraal?

Jazeker en ik kan het iedereen aanraden! Een goede manier om je collega’s te leren kennen en verhalen uit te wisselen. Het is altijd heel gezellig onderling en er zijn al vele mooie verhalen ontstaan op deze weekenden. Dit weekend is ook zeker geschikt voor mensen die niet kunnen skiën/snowboarden maar wel van après-ski houden! Jammer dat het skiweekend komende editie niet doorgaat maar dat gaan we het dubbel en dwars inhalen.

Ellen Pijnenburg

Accountmanagement

Hoe ben je ooit bij Koraal terechtgekomen?

Ik was op zoek naar een baan in de bemiddeling (HR-opleiding) en het liefst in de zorgsector. Ik heb toen een open sollicitatie de deur uitgedaan en kreeg binnen 9(!) minuten al een uitnodiging van Richard. Weet nog dat ik erg verbaasd was over de snelheid en het enthousiasme. Ontzettend leuk gesprek met Erick en Richard gehad, en binnen een dag of twee was alles al rond.

Hoelang ben je al werkzaam voor Koraal?

Ik werk sinds februari dit jaar bij Koraal en heb een korte onderbreking gehad, zodat ik mijn studie kon afronden.

Welke functie heb je bij Koraal?

Ik werk als accountmanager en recruiter bij Koraal. Sinds februari dit jaar bemiddelen we niet alleen meer voor ziekenhuizen, maar zijn we ook gestart met de VVT-sector: verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg. Ik doe naast de werving en selectie van kandidaten, dus ook acquisitie van prospects.

Wat vind je het leukste aan werken bij Koraal?

De vrijheid die ik krijg binnen de organisatie. Ik schrijf mijn eigen plan om Koraal te laten verbreden, en ik word daar steeds creatiever in. Brochures schrijven, routes uitstippelen, gesprekken met klanten en kandidaten. Ik zit de ene dag in de auto om nieuwe klanten te bezoeken, en de andere dag zit ik met kandidaten aan tafel. De afwisseling maakt mijn werk erg leuk.

Waar haal jij de meeste energie uit bij je werkzaamheden?

Nieuwe klanten binnen halen en kandidaten plaatsen. Ik vind het mooi om te zien als ik iemand echt blij kan maken met zijn of haar nieuwe baan. Je brengt daar immers nogal een groot deel van je leven door.

Wat is de mooiste (herinnering) wat je tot nu toe hebt meegemaakt bij Koraal?

Toch wel het moment dat ik in mijn “eigen” auto stapte (ik lease een auto van Koraal) en de weg op ging om nieuwe klanten binnen te halen. Dat voelde echt als een enorm wauw-moment, omdat ik nu letterlijk kon gaan en staan waar ik wilde.

Voor welke collega heb jij de meeste bewondering?

Dan denk ik direct aan Ellen. Zij is heel daadkrachtig en dat bewonder ik. Ik hoop dat ik “later” met dezelfde zelfverzekerdheid sta waar zij nu staat. Bij Ellen zie je dat het niet is komen aanwaaien, maar dat zij echt op basis van keihard werken zover is gekomen. Vind ik mooi om te zien.

Ben je al wel eens mee geweest op het jaarlijkse skiweekend van Koraal?

Ik hoop dit jaar mee te kunnen gaan, stukje teambuilding, maar ook gewoon vooral lachen met elkaar.

Anna van der Velden

Recruitment / accountmanagement

Hoe ben je ooit bij Koraal terechtgekomen?

Ik heb de advertentie in het stadsnieuws zien staan voor administratief medewerkster boekhouding. Na 2 keer op gesprek te zijn geweest, werd ik aangenomen en begon ik bij Harrie, thuis in zijn garage. Het toenmalige kantoor van Koraal.

Hoelang ben je al werkzaam voor Koraal?

Ik ben werkzaam voor Koraal sinds 1 februari 2011.

Welke functie heb je bij Koraal?

Administratief medewerkster.

Wat vind je het leukste aan werken bij Koraal?

Het leukste aan werken bij Koraal vind ik dat het een klein bedrijfje is en lekker persoonlijk.

Waar haal jij de meeste energie uit bij je werkzaamheden?

Van de gezelligheid hier op het kantoor met collega’s.

Wat is het mooiste (herinnering) wat je tot nu toe hebt meegemaakt bij Koraal?

De etentjes met kerst waren erg gezellig.

Voor welke collega heb jij de meeste bewondering?

Voor Harrie. Dat Koraal toch nog is blijven bestaan in tijden van de crisis. Veel concurrenten zijn ten onder gegaan.

Ben je al wel eens mee geweest op het jaarlijkse skiweekend van Koraal?

Nee. Ik kan niet skiën en dan vind ik het best prijzig.

Natasja Janssens

Administratie

Hoe ben je ooit bij Koraal terechtgekomen?

Vorig jaar oktober ben ik gestart met de zoektocht naar een meewerkstage voor het 3e jaar van mijn hbo-studie, voor de periode februari-juni. Ik ben toen gaan zoeken op het internet en al snel kwam ik terecht op de vacaturesite Indeed. Daar kwam ik de vacature tegen voor stagiair online marketing bij Koraal. Ik heb meteen gesolliciteerd en ik mocht al snel op gesprek komen. Tijdens het gesprek werd al duidelijk dat ik hier stage mocht komen lopen.

Hoelang ben je al werkzaam voor Koraal?

In februari ben ik hier begonnen als stagiair en sinds half juni ben ik hier officieel werkzaam o.b.v. een 0-uren contract.

Welke functie heb je bij Koraal?

Momenteel houd ik mezelf bezig met veel verschillende werkzaamheden binnen Koraal. Naast marketingwerkzaamheden help ik ook regelmatig mee met de recruitment afdeling en de (financiële) administratie.

Wat vind je het leukste aan werken bij Koraal?

Persoonlijk vind ik heel tof dat ik hier vrijwel continue met andere dingen bezig ben. Er is voor mij veel afwisseling in mijn werkzaamheden en daarnaast hangt er ook een fijne sfeer op het kantoor.

Waar haal jij de meeste energie uit bij je werkzaamheden?

Wanneer ik na mijn werkzaamheden (direct) resultaat zie en daar waardering voor krijg, daar krijg ik veel energie van.

Wat is het mooiste (herinnering) dat je tot nu toe hebt meegemaakt bij Koraal?

Ik denk de DoMiBo’s (Donderdagmiddagborrels) en de droge humor die er steeds bij kwam kijken. Goed kunnen lachen met je collega’s na het werk is natuurlijk erg belangrijk voor een goede sfeer tijdens het werk. acab.

Voor welke collega heb jij de meeste bewondering?

Naast onze creatieve designer Boris van Dun heb ik veel bewondering voor alle zorgprofessionals die dagelijks werkzaam zijn in de zorginstellingen.

Ben je al wel eens mee geweest op het jaarlijkse skiweekend van Koraal?

Helaas heb ik nog geen skiweekend mee kunnen maken. De komende editie gaat helaas niet door vanwege het coronavirus. Als ik het positief bekijk, heb ik nu nog genoeg tijd om te oefenen met skiën voor de volgende editie!

Robert Scholte

Marketing

Tot slot hebben we een cadeautje voor alle medewerkers!